Logo

Συνελήφθη στη Μύκονο καταζητούμενος για αεροπειρατεία σε πτήση της TWA το 1985 [βίντεο]



 
 

Οι Ελληνικές αρχές συνέλαβαν στη Μύκονο έναν 65χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται ότι ήταν ο αεροπειρατής της πτήσης της TWA, από τη Αθήνα προς τη Ρώμη, το 1985.

Η σύλληψη του άνδρα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα στο νησί των ανέμων από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου.

Για τη σύλληψη του 65χρονου η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής: 

"Εντοπίσθηκε προχθές (19 Σεπτεμβρίου 2019) το απόγευμα στη Μύκονο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, 65χρονος αλλοδαπός, τα στοιχεία του οποίου αναφέρονται σε εκκρεμές ευρωπαϊκό διωκτικό έγγραφο των γερμανικών Αρχών για αδικήματα περί τρομοκρατίας και συγκεκριμένα για υπόθεση αεροπειρατείας και απαγωγής τα έτη 1985 και 1987.

Ο διωκόμενος οδηγήθηκε χθες στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, ο οποίος παρήγγειλε την προσωρινή σύλληψη και κράτησή του" 

Σημειώνεται, ότι η προσωρινή κράτηση του 65χρονου παραγγέλθηκε προκειμένου να διαπιστωθεί αν το ένταλμα των γερμανικών αρχών είναι ακόμη σε ισχύ. 

Συγκεκριμένα, ο 65χρονος συλληφθείς είναι  Λιβανέζος  και καταζητείτο εδώ και 32 χρόνια για την μεγάλη αεροπειρατεία - θρίλερ σε αεροσκάφος της εταιρείας TWA, που είχε γίνει το 1985 και είχε συγκλονίσει τότε την παγκόσμια κοινή γνώμη, καθώς και σε απαγωγή που ακολούθησε δύο χρόνια μετά.

Ο 65χρονος εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 19 Σεπτεμβρίου 2019, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, κατά την διάρκεια ελέγχου διαβατηρίων σε κρουαζιερόπλοιο, που έφτασε στο λιμάνι του νησιού.

Και ο Ντέμης Ρούσος ανάμεσα στους ομήρους κατά την αεροπειρατεία το 1985

Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα ο 65χρονος είχε συμμετάσχει τον Ιούνιο του 1985, μαζί με έναν ακόμη συνεργό του, στην αεροπειρατεία αεροσκάφους της TWA, με 153 επιβάτες, μεταξύ των οποίων και 8 Έλληνες, το οποίο είχε αναχωρήσει από Αθήνα για Ρώμη και είχε σημάνει συναγερμό σε όλες τις χώρες, ενώ οι πληροφορίες ανέφεραν ότι πίσω από την ενέργεια ήταν η Παλαιστινιακή οργάνωση Χεζμπολάχ.

Η αεροπειρατεία είχε γίνει τια την απελευθέρωση από το Ισραήλ, 766 κρατουμένων Παλαιστινίων και Λιβανέζων.

Το αεροσκάφος, αφού΄έκανε διαδορμές πάνω από την Μεσόγειο, κατέληξε στην Βηρυτό, όπου οι αεροπειρατές άφησαν ελεύθερους ορισμένους επιβάτες, ενώ στη συνέχεια πέταξε για το Αλγέρι όπου άφησε ελεύθερους και άλλους ομήρους, μεταξύ των οποίων και τους Έλληνες επιβάτες, εκτός από τον τραγουδιστή Ντέμη Ρούσσο, που επέβαινε και αυτός στην πτήση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά  τη διάρκεια της αεροπειρατείας, στη Βηρυτό, οι δράστες σκότωσαν έναν Αμερικανό στρατιωτικό, επιβάτη του αεροσκάφους, ο οποίος αντέδρασε και προσπάθησε να ακινητοποιήσει τους δράστες.

Τελικά, μετά από διαπραγματεύσεις ημερών, αφέθηκαν ελεύθεροι όλοι οι επιβάτες.

Δύο  χρόνια αργότερα, ο Λιβανέζος συνελήφθη στην Φρανκφούρτη. Ωστόσο, συνεργάτες του  απήγαγαν στην Βηρυτό δύο Γερμανούς, τους οποίους κατάφεραν να ανταλλάξουν μαζί του και από τότε κυκλοφορούσε ελεύθερος και αναζητείτο μέχρι την Πέμπτη που εντοπίστηκε από την Ελληνική Αστυνομία στη Μύκονο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-9-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά