Logo

Πήγαν να ληστέψουν 80χρονη - Κατέληξαν με χειροπέδες [βίντεο]



 
 

Πήγαν για ...μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι, λέει ο λαός και κάπως έτσι κατέληξαν με χειροπέδες οι δράστες τηλεφωνικής απάτης σε 80χρονη σε χωριό στην Κρήτη.

Ενας 47χρονος Βούλγαρος και μια 18χρονη συνεργός του είχαν βάλει στο ...μάτι ηλικιωμένους με τη γνωστή πλέον μέθοδο της τηλεφωνικής εξαπάτησης, ζητώντας χρήματα γιατί δήθεν κινδύνευε συγγενικό τους πρόσωπο.

Στην προκειμένη περίπτωση βρήκαν το μάστορα τους στο πρόσωπο της 80χρονης η οποία όχι μόνο δεν εξαπατήθηκε αλλά κορόιδεψε τους επίδοξους απατεώνες.

Οι δράστες τηλεφώνησαν στην ηλικιωμένη, υποστηρίζοντας ότι ο εγγονός της σκότωσε ένα κορίτσι σε τροχαίο. Προσποιήθηκαν ότι είναι αστυνομικοί και της ζήτησαν χρήματα για να τον βοηθήσουν.

Η ηλικιωμένη δεν πείστηκε. Κατάλαβε ότι ήταν απάτη. Όταν αρχικά απαίτησαν 40.000 ευρώ, η γιαγιά τους έκανε παζάρια και τελικά τους έπεισε να περάσουν από το σπίτι της για να πάρουν όσα χρήματα και κοσμήματα είχε.

Την πίστεψαν και πήγαν στο σπίτι της να πάρουν αυτά που τους υποσχέθηκε. Όμως η 80χρονη είχε προλάβει και ειδοποιήσει την Αστυνομία.

Όταν μπήκαν στο σπίτι, τους περίμεναν αστυνομικοί οι οποίοι τους πέρασαν χειροπέδες. Πρόκειται για έναν 47χρονο Βούλγαρο και μια 18χρονη συνεργό του που συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω για την απόπειρα εξαπάτησης της ηλικιωμένης.

Από την προανάκριση οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως η σπείρα είχε εξαπατήσει τηλεφωνικά πολλά θύματα από τα οποία απέσπασαν περίπου 15.000 ευρώ

Ομως εκτιμάται ότι η λεία τους είναι πολλαπλάσια, καθώς πολλά θύματα δεν πάνε στην Αστυνομία για να καταγγείλουν την εξαπάτηση τους.

Ακούστε τι δήλωσε η 80χρονη που κατάφερε να εξαπατήσει τους επίδοξους απατεώνες, στο δελτίο ειδήσεων του Alpha

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-9-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά