Logo

Ελ. Βενιζέλος: Ως αθλητές προσπάθησαν να φύγουν 10 Σύροι πρόσφυγες



 
 

Φορώντας αθλητικά ρούχα, προφασιζόμενοι ότι είναι παίκτες ομάδας βόλεϊ, προσπάθησαν 10 Σύροι πρόσφυγες να φύγουν παράνομα από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Οι πρόσφυφες επιχείρησαν να παραπλανήσουν τις αρχές του διεθνούς αεροδρομίου. Ντυμένοι ομοιόμορφα με αθλητικά ρούχα εμφανίστηκαν ως ομάδα βόλει, κρατώντας μάλιστα ίδιους αθλητικούς σάκους και δύο μπάλες βόλεϊ.

Στην κατοχή τους είχαν γνήσια διαβατήρια που είχαν εκδοθεί στην Ουκρανία, προσπαθώντας να διαφύγουν στο εξωτερικό, με προγραμματισμένη πτήση προς άλλο ευρωπαϊκό κράτος.

Όμως οι αστυνομικές αρχές του αεροδρομίου, διαπίστωσαν πως ήταν γνήσια τα διαβατήρια, αλλά αφορούσαν διαφορετικά πρόσωπα. Μάλιστα τα συγκεκριμένα διαβατήρια ήταν καταχωρημένα ως κλαπέντα.

Στον αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι δεν ανήκουν σε κάποιο αθλητικό σωματείο και σκοπός τους ήταν να φύγουν παράνομα από την Ελλάδα, κάνοντας χρήση των κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι δέκα κατηγορούμενοι, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-9-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά