Logo

Επιχείρηση "σκούπα" στο παζάρι του Πειραιά [βίντεο+φωτο]



 
 

Επιχείρηση για την καταπολέμηση του παρεμπορίου στον Πειραιά πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή, από την Ειδική Ομάδα Παρεμπορίου της Αστυνομίας, σε συνεργασία με υπαλλήλους των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Οι έλεγχοι έγιναν το πρωί με τη συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ για λόγους ασφαλείας, ενώ οχήματα της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου βοήθησαν στη μεταφορά και καταστροφή παράνομων εμπορευμάτων βάρους συνολικά 3 τόνων.

Η επιχείρηση εξελίχθηκε στην περιοχή Αλιπέδου, στην πλατεία Ιπποδαμείας, στις οδούς Ομηρίδου Σκυλίτση, Ναυαρίνου, στην πλατεία Οδησσού και σε δρόμους γύρω από τον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά. Στη θέα των αστυνομικών οι περισσότεροι παράνομοι μικροπωλητές εξαφανίστηκαν.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ελέγξουν 16 άτομα (4 ημεδαπούς και 12 αλλοδαπούς), προσήγαγαν 6 άτομα (2 ημεδαπούς και 4 αλλοδαπούς) και συνελήφθη μόλις ένας αλλοδαπός για διάθεση λαθραίων τσιγάρων.

Επίσης, κατασχέθηκαν 543 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 18 πακέτα λαθραίου καπνού, βεβαιώθηκαν 25 παραβάσεις περί ΚΟΚ, επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ποσού 600 ευρώ για παραβάσεις του Νόμου περί άσκησης υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων και συντάχθηκαν 8 πράξεις κατάσχεσης και καταστροφής διαφόρων παλαιών μεταχειρισμένων ειδών και αντικειμένων, συνολικού βάρους περίπου 3 τόνων, τα οποία απομακρύνθηκαν με απορριμματοφόρα του Δήμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ανάλογες επιχειρήσεις θα συνεχιστούν σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την επιχείρηση της Αστυνομίας στους χώρους παραεμπορίου από παράνομους μικροπωλητές που δραστηριοποιούνται δίπλα στο νόμιμο Κυριακάτικο Παζάρι του Πειραιά.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-9-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά