Logo

Γιατρός και δικηγόρος σε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών στη Θεσσαλονίκη



 
 

Κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών και εμπορίας ωαρίων με τη συμμετοχή γιατρού, δικηγόρου αλλά και των υπευθύνων ιδιωτικών κλινικών, εξάρθρωσε η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη.

Οι αστυνομικοί ερευνούσαν υπόθεση μαστροπείας από τη Βουλγαρία, όταν διαπίστωσαν πως δεκάδες γυναίκες έρχονταν στην Ελλάδα από τη γειτονική χώρα, για να γεννήσουν κατά παραγγελία! Στη συνέχεια τα νεογέννητα δίνονταν σε άτεκνα ζευγάρια αντί αδράς αμοιβής.

Έφτασαν στα ίχνη του κυκλώματος μετά από πολύμηνες έρευνες για να φτάσουν στη σύλληψη συνολικά 12 ατόμων, μεταξύ των οποίων ένας δικηγόρος και μία γιατρός, ενώ στη δικογραφία φέρονται αναμεμειγμένα περισσότερα από 50 πρόσωπα.

Ανάμεσα στους 12 συλληφθέντες περιλαμβάνονται τρεις γυναίκες με καταγωγή από τη Γεωργία οι οποίες φέρεται να είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δεκάδες γυναίκες από τη Βουλγαρία συνοδεύονταν στην Ελλάδα από μέλη του κυκλώματος για να γεννήσουν κατά παραγγελία τα μωρά που κατέληγαν σε άτεκνες οικογένειες.

25.000 ευρώ η τιμή αγοράς ενός μωρού!

Το κόστος της παράνομης υιοθεσίας έφτανε ακόμη και τις 25.000 ευρώ, περιλαμβάνοντας εκτός από την «τιμή» του νεογνού και τα έξοδα τοκετού.

Οι τιμές διαφοροποιούνταν ανάλογα με το φύλο αλλά και τα χαρακτηριστικά του παιδιού.

Και εμπόριο ωαρίων

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως το ίδιο κύκλωμα δραστηριοποιούνταν και στην πώληση ωαρίων νεαρών αλλοδαπών γυναικών.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται περιπτώσεις εμπορίας ωαρίων με την εμπλοκή των υπευθύνων ιδιωτικών κλινικών στην Ελλάδα που ασχολούνται με την εξωσωματική γονιμοποίηση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στην Εισαγγελέα ποινικής δίωξης που τους παρέπεμψε να απολογηθούν στην Α' Τακτική Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή και το Σάββατο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-9-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά