Logo

Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Εθνική Νεανίδων στο Πόλο!



 
 

xryso polo 9-12-2012Τι Μαδρίτη, τι Περθ! Εκατοντάδες τα χιλιόμετρα, διαφορετικός ο προπονητής, αλλά το...

αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Η Ελλάδα κατακτάει το χρυσό μετάλλιο.

Η εθνική νεανίδων του Γιώργου Μορφέση αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Περθ ένα χρόνο και τέσσερις μήνες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Μαδρίτης με τεχνικό τον Κώστα Πετράκη.

Η ελληνική ομάδα επικράτησε στο μεγάλο τελικό της Ουγγαρία με 9-5, την ίδια ομάδα που είχε νικήσει και στην ισπανική πρωτεύουσα με το τελικό αποτέλεσμα να είναι και πάλι το ίδιο. Οι Ουγγαρέζες αναζητούσαν εκδίκηση στην Αυστραλία, αλλά αντίκρυσαν και πάλι την πλάτη των Ελληνίδων.

Στιγμιότυπο από τον τελικό

Παγκόσμιες πρωταθλήτριες είναι η Χρυσή Διαμαντοπούλου, οι δίδυμες αδερφές Άλκηστις και Ιόλη Μπενέκου, οι επίσης δίδυμες Στεφανία και Ιωάννα Χαραλαμπίδου, οι αδερφές Ελευθερία και Μαργαρίτα Πλευρίτου, η Χριστίνα Κώτσια, η Ελένη Ξενάκη, η Μαρίνα Φλώρου, η Τίνα Κοντογιάννη, η Κατερίνα Ζάντου και η Στεφανία Τερεφού.

Ένα χρόνο μετά το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών στη Σαγκάη, ο Γιώργος Μορφέσης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και με μια δεύτερη εθνική. Αρκετά από τα κορίτσια με τα οποία ανέβηκε στο βάθρο στο Περθ τα είχε ήδη καλέσει στην εθνική γυναικών, όταν και έκαναν το ντεμπούτο τους στο World League.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στον συνεργάτη του, Στέφανο Λέανδρο, ο οποίος ανέδειξε τις πέντε εξ αυτών στον Τρίτωνα Αμαρουσίου. Δύο χρυσά, στη Σαγκάη και στο Περθ, έχει και η φυσικοθεραπεύτρια Έφη Βούλγαρη.

 Μορφέσης και Λέανδρος μετά τον τελικό

Στο αγωνιστικό κομμάτι του τελικού η εθνική μας προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο οκτάλεπτο. Παρά το γεγονός πως οι Ουγγαρέζες κατάφεραν να νικήσουν τη Διαμαντοπούλου, με τέρματα των Στεφανίας Χαραλαμπίδου και Ελευθερίας Πλευρίτου (από τρία γκολ η καθεμιά) η Ελλάδα έκλεισε το πρώτο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 6-2.

Ο δείκτης της διαφοράς ανέβηκε στα πέντε γκολ (8-3) και στην τελευταία περίοδο περίμεναν υπομονετικά να κυλήσει ο χρόνος για να πανηγυρίσουν το δεύτερο ελληνικό χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο νεανίδων μετά το 1997.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσία, η οποία ανέτρεψε τα δεδομένα στην τελευταία περίοδο, και νίκησε με 13-12 τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μετάλλιο δεν πήρε η FINA, η οποία επρόκειτο να μεταδώσει ζωντανά τους ημιτελικούς και τους τελικούς σε έφηβους και νεάνιδες. Τον ελληνικό θρίαμβο τον έδειξε σε μαγνητοσκόπηση ή καλύτερα με καθυστέρηση δύο οκταλέπτων. Την ώρα που οι Ρωσίδες πανηγύριζαν το χάλκινο, είχε ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο του μεγάλου τελικού.

Τα οκτάλεπτα: 0-1, 2-4, 1-2, 2-1

Τα γκολ των δύο ομάδων σημείωσαν οι:

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Γκάρντα 2, Χόρβατ, Μίσκολτσι 1, Ζίγλερ 1.

ΕΛΛΑΔΑ: Στ.Χαραλαμπίδου 3, Ε.Πλευρίτου 3, Ζάντου 1, Α.Μπενέκου 1, Ι.Χαραλαμπίδου 1.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-12-2012 από directNEWS.gr πηγή: sport24


Τελευταίες Ειδήσεις