Logo

Πανιώνιος - Εργοτέλης 2-1 [βίντεο]



 
 

panionios 25-8-2014Ανανεώθηκε, ήρθαν, έφυγαν πολλοί αλλά ο Πανιώνιος παραμένει… Πανιώνιος! Οι Νεοσμυρνιώτες έκαναν την καλύτερη δυνατή εκκίνηση στη...

νέα Σούπερ Λίγκα επικρατώντας 2-1 του Εργοτέλη.

MVP και σκόρερ των δύο τερμάτων για τους «κυανέρυθρους» ο Γιάννου (στο 15’ και στο 86’) που… έκλεψε την δόξα απ’ τον Γιαννακόπουλο, ο οποίος έβγαλε ένα «κάρο» ευκαιρίες και νικήθηκε μόλις μια φορά απ’ τον Μέγι (16’).

Εξαιρετικό το παιχνίδι με πολλές φάσεις και τους δύο γκολκίπερ (κυρίως του Πανιωνίου) να κερδίζουν τις εντυπώσεις. Πρώτη εντός έδρας νίκη για τους Περιστεριώτες με αντίπαλο τους Ηρακλειώτες στα έξι (συνολικά) χρόνια τους στα «σαλόνια».

Το ματς

Στο «σπίτι» του έπαιζε, τον κόσμο του τον είχε κι όσο να ‘ναι ο Πανιώνιος είχε (ή έστω έτσι φαινόταν) μεγαλύτερο κίνητρο στα πρώτα λεπτά. Οι παίκτες του πήγαιναν πρώτοι στην μπάλα, δεν άφηναν τον Εργοτέλη να πάρει… ανάσα και το γκολ έδειχνε πως έρχεται. Και ήρθε. Μπούζας, Πάνος και Γιάννου… έκρυψαν την μπάλα με τον τελευταίο να «εκτελεί» από κοντά στο 15’ για το προβάδισμα των γηπεδούχων. Η χαρά τους, όμως, κράτησε για λίγο. Πολύ λίγο. Δευτερόλεπτα! Διότι στην αμέσως επόμενη φάση και χωρίς να ‘χουν δείξει κάτι μέχρι τότε, οι Κρητικοί ισοφάρισαν, χάρη σε εξαιρετική κεφαλιά του Μέγι!

Αυτό το γκολ… αφύπνισε για τα καλά τους φιλοξενούμενους που έδειξαν να ‘χουν πάρει τα πάνω τους. Και φάνηκε αυτό όταν ο Χαλκιαδάκης επιχείρησε να φέρει… τούμπα τον αγώνα, με τον Γιαννακόπουλο να του αρνείται και να δείχνει για το τι θα ακολουθήσει! Οι Νεοσμυρνιώτες ανέλαβαν ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων. Και θα μπορούσαν κάλλιστα πριν το ημίχρονο να έχουν πάρει εκ νέου το προβάδισμα. Αλλά τη μία το δοκάρι τους… είπε «όχι» (σε σουτ του Μπούζα), την άλλη ο Τσέρνι δεν άφηνε για κανένα λόγο να περάσει η μπάλα τη γραμμή του (με δύσκολη επέμβαση σε σουτ του Γιάννου) και έτσι έμεινε το 1-1.

Μπορεί το παιχνίδι να ήταν ισόπαλο, αλλά οι δύο ομάδες είχαν όρεξη, είχαν τρόπους να απειλήσουν και κάθε «κατεβασιά» μύριζε γκολ. Οι τερματοφύλακες όμως ήταν απροσπέλαστοι πραγματικά. Κάθε έμπνευση των παικτών έβρισκε σε… τοίχο. Κεφαλιά ήταν αυτό (του Χαντί); Το έβγαζε ο Γιαννακόπουλος. Σουτ ήταν αυτό (του Γιάννου); Το έβγαζε ο Τσέρνι. Ουσιαστικά οι δύο γκολκίπερ… συναγωνίζονταν στο ποιος θα βγει MVP του ματς. Με αυτόν του Πανιωνίου να γέρνει υπέρ του την πλάστιγγα καθώς ήταν αυτός που κράτησε στο κόλπο τους Νεοσμυρνιώτες (με φοβερές επεμβάσεις σε Γιοβάνοβιτς και Χαντί) σε ένα «εκρηκτικό» τέταρτο του Εργοτέλη.

Οι ευκαιρίες ήταν τόσες πολλές που το κοντέρ θα μπορούσε να ‘χε γράψει πολλά. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό υπάρχουν άλλωστε και οι πορτιέρο. Τελικά, όμως, σε μια απ’ τις πάμπολλες ευκαιρίες που έγιναν στη Νέα Σμύρνη, ο Πανιώνιος κατάφερε να κλέψει το τρίποντο. Με τον Μπουμάλ να σεντράρει, τον Γιάννου να μπαίνει ανάμεσα στους αμυντικούς και με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 86’ να γίνεται ήρωας στην Πλατεία, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του, με το τελικό 2-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πανιώνιος (Τερεζόπουλος): Γιαννακόπουλος, Μητρόπουλος, Τασούλης, Παντίδος, Μπούζας (59’ Ιμπαγάσα), Μπουμάλ, Μασούρας (63’ Φούντας), Πάνος, Γιάννου (88’ Γκίνη), Σιώπης, Γκέζος.

Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Χατζηισαΐας, Σμυρλής, Φουρλάνος

Εργοτέλης (Φεράντο): Τσέρνι, Πίτσος, Μέγι, Γιοβάνοβιτς, Χαντί, Κοζορώνης, Ρέντζας, Γιουσούφ (83’ Παμλίδης), Λυκογιάννης, Χαλκιαδάκης (61’ Άλαν Ντα Σίλβα), Στράους (46’ Καζναφέρης).

Στον πάγκο: Καβουσάκης, Τζανακάκης, Μπουρσέλης, Σαϊνάτι

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-8-2014 από directNEWS.gr πηγή: sport-fm


Τελευταίες Ειδήσεις