Logo

ΑΕΛ Καλλονής - Εργοτέλης 2-0 [βίντεο]



 
 

kalonh 30-8-2014Ο «νόμος» του γηπεδούχου είναι ισχυρός. Όταν ο γηπεδούχος όμως, παίζει για πρώτη φορά μπροστά στον κόσμο του μετά από καιρό, είναι...

σχεδόν «άσπαστος».

Η Καλλονή επιβεβαίωσε τον παραπάνω ισχυρισμό και με άνεση επικράτησε 2-0 του Εργοτέλη στη δεύτερη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Η ομάδα της Μυτιλήνης στην ιστορική «πρώτη» της στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, πανηγύρισε το πρώτο της τρίποντο για φέτος, με περίπου 3000 κόσμο να στηρίζει την προσπάθειά της και τους Καλτσά στο 44’ και Γιορέντε στο 89’ να δίνουν… χρώμα στη γιορτή.

Οι Κρητικοί από την άλλη, δεν κατάφεραν να τους σταματήσουν, ενώ τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μεγί με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το ματς:

«Εδώ είναι το σπίτι μου». Αυτό τουλάχιστον φάνηκε να φωνάζει η Καλλονή, που μπήκε… φουριόζα στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης για πρώτη φορά όσο αγωνίζεται στην Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη -που παρατάχθηκε χωρίς τον τραυματία Ανρί Καμαρά- κατάφερε να μην τον νοσταλγήσει. Τουλάχιστον στην δημιουργία φάσεων, αφού Καλτσάς, Λεοζίνιο και Χουάνμα στρίμωξαν τον Εργοτέλη στο πρώτο τέταρτο του ματς.

Από και κει πέρα, οι Κρητικοί ανέβασαν στροφές, περιόρισαν την Καλλονή, όμως και πάλι, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έφτασαν με αξιώσεις στην εστία του Τσέρνι, με αποκορύφωμα ένα πεντάλεπτο-φωτιά απ’ το 29’ μέχρι το 33’. Ο Ναβάρο με δύο σουτ και οι Μανούσος και Χουάνμα έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, ενώ την επιθετική μονοτονία σταμάτησε η ωραία ενέργεια του Άλαν για τους «κιτρινόμαυρους» στο 37’.

Αυτός που έδωσε τελικά την λύση ήταν ο Καλτσάς. Και μάλιστα με ιδανικό τρόπο, αφού στο 43’ έστειλε με… γκολάρα τη μπάλα στα δίχτυα. Ο μέσος της Καλλονής είδε τον Τσέρνι εκτός εστίας και με σουτ απ’ τα 35 μέτρα πέτυχε το πρώτο γκολ στο νέο γήπεδο της Καλλονής.

Η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη μπήκε καλύτερα και στο δεύτερο ημίχρονο, ψάχνοντας το δεύτερο γκολ δυναμικά στο πρώτο τέταρτο του αγώνα. Ο Εργοτέλης έφερε και πάλι τις ισορροπίες, ανακτώντας την κατοχή, όχι όμως και τις… φορές που βρέθηκε μπροστά στην εστία του Χογκ.

Με τον ρυθμό να έχει πέσει αρκετά, οι Κρητικοί κατάφεραν να κρατήσουν την Καλλονή μακριά απ’ το γκολ, όμως η αποβολή του Μεγί στο 77’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα (και οι δύο ήταν για σκληρό μαρκάρισμα στον Χουάνμα) οι ισορροπίες άλλαξαν ξανά.
Η Καλλονή ήταν αυτή που έγινε λίγο πιο ουσιαστική, με τον Γιορέντε να σφραγίζει τη νίκη στο 89’. Ο Ισπανός σούταρε στην κίνηση, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, «κρέμασε» τον Τσέρνι και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Καλλονή (Μαντζουράκης): Χογκ, Βαλιός, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Ναβάρο (65’ Μίνγκας), Γιορέντε (89’ Χωριανόπουλος), Κεϊτά, Λεοζίνιο, Καλτσάς, Μανούσος (82’ Πιπίνης), Χουάνμα

Εργοτέλης (Φεράντο):Τσέρνι, Χαντί, Μεγί, Φιντέλεφ, Πίτσος, Κοζορώνης, Τζανακάκης, Γιουσούφ (46’ Χαντί) , Χαλκιαδάκης, Άλαν Ντα Σίλβα (73’ Παμλίδης), Καζναφέρης (87’Σαϊνατί)

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-8-2014 από directNEWS.gr πηγή: sport-fm


Τελευταίες Ειδήσεις