Logo

ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΛ Καλλονής 0-0 [βίντεο]



 
 

pas 25-10-2014Στο μηδέν κόλλησαν ο ΠΑΣ Γιάννινα και η Καλλονή με τους γηπεδούχους να αγωνίζονται με αριθμητικό μειονέκτημα από το 51'...

Σε μία αναμέτρηση με ρυθμό επιεικώς υποτονικό, οι εμπνεύσεις των Τσάβες και Λεοζίνιο δεν αποδείχθηκαν αρκετές για να αλλάξουν την οικονομία της αναμέτρησης.

Ντάσιος για τους γηπεδούχους και Στεφάνοβιτς, Αναστασιάδης είχαν χρυσές ευκαιρίες να δώσουν τη νίκη στις ομάδες τους, αλλά ο πρώτος βρήκε μπροστά του το δοκάρι και οι άλλοι δύο τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ, Βελλίδη.

Τσάβες, αλλά....

Με την κληρονομιά των νικών της προηγούμενης αγωνιστικής, ΠΑΣ και Καλλονή μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο των Ιωαννίνων, με στόχο να συνεχίσουν από εκεί που... σταμάτησαν.

Με την έναρξη της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι ανέπτυξαν επιθετική πρωτοβουλία, εκμεταλλευόμενοι ίσως και τη μουδιασμένη είσοδο της Καλλονής.

Αποτέλεσμα αυτής, ήταν η πρώτη ευκαιρία του ΠΑΣ αλλά και της αναμέτρησης γενικότερα, δύο λεπτά μετά το πρώτο σφύριγμα του Σταύρου Μάνταλου, όταν ο Τσάβες εκμεταλλεύτηκε τις αρρυθμίες της φιλοξενούμενης άμυνας, αλλά το εξ' επαφής σουτ του Αργεντινού διώχθηκε ενστικτωδώς από τον Μαλτέζο γκολκίπερ, Άντριου Χογκ.

Ο Τσάβες που διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας δεν είχε πρόβλημα να ξεφεύγει ανά τακτά χρονικά διαστήματα από την επιτήρηση των αμυντικών χαφ της Καλλονής, αλλά τόσο η κεφαλιά του Ακόστα στο 20', όσο και το σουτ του ιδίου στο 26', δεν είχαν το επιθυμητό - για τους γηπεδούχους - αποτέλεσμα.

Μπλοκ στον Λεοζίνιο

Με τον Κεϊτά να "σκουπίζει" τις ημιτελείς προσπάθειες των γηπεδούχων, η μπάλα όταν έφευγε από τα πόδια του Σενεγαλέζου, είχαν ως κύριο προορισμό αυτά του Λεοζίνιο, με το Βραζιλιάνο όμως να μπλοκάρεται στο καλό αμυντικά και τακτικά ασφυκτικό μαρκάρισμα των Λίλα και Τσουκαλά.

Με τον κινητήριο μοχλό του ΠΑΣ, Κριστιάν Γκαμπριέλ Τσάβες, να κατεβάζει στροφές μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αναμέτρησης, ο ρυθμός έπεσε και η υπεροχή των γηπεδούχων συνοδεία κατοχής της μπάλας αλλά όχι και ευκαιριών, ανούσια και φλύαρη.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν του πρώτου με την Καλλονή να αφήνει την μπάλα στα πόδια των ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ, αλλά εκείνοι να βρίσκουν συνεχώς αδιέξοδα μπροστά στην καλά τοποθετημένη διπλή αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων.

Ο αποβολή του Λίλα

Ο Λίλα απεβλήθη έξι λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ανακόπτοντας την μπάλα με το χέρι, με το διαιτητή του δείχνει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Αυτό δεν ξεμπλόκαρε όμως την Καλλονή που με εξαίρεση κάποιες εμπνεύσεις του Λεοζίνιο και ένα σουτ του Στεφάνοβιτς στο 72', δεν έβρισκε τους χώρους, που λογικά με το αριθμητικό πλεονέκτημα θα έπρεπε να βρει.

Λίγη μπάλα

Με τα μαρκαρίσματα να εμφανίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα από τις φάσεις, το θέαμα παραμερίστηκε έως και απουσίασε τελείως από τον αγωνιστικό χώρο, στα τελευταία δέκα λεπτά.

Ο Στεφάνοβιτς θα χάσει στο 81' μεγάλη ευκαιρία, ίσως την πιο κλασική στην αναμέτρηση μέχρι τότε, αλλά η αναποφασιστικότητα του σε συνδυασμό με την εξαιρετική προσπάθεια του Βελλίδη, θα αποτρέψουν το γκολ.

Δοκάρι, Βελλίδης και... ισοπαλία

Ο Ντάσιος θα χάσει εξαιρετική ευκαιρία να δώσει τη νίκη στον ΠΑΣ  στο 91', αλλά το σουτ που επιχείρησε μετά από ασίστ του Τσάβες βρήκε στο δοκάρι.

Η κεφαλιά του Αναστασιάδη στην τελευταία φάση της αναμέτρησης ήταν καλή, αλλά τα χέρια του Βελλίδη, ικανή και αναγκαία συνθήκη για να είναι η ισοπαλία το τελικό αποτέλεσμα.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος

Βοηθοί: Βασίλης Καραβασίλης, Εμμανουήλ Βλάσσης

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Στρούνα, Τσουκαλάς (86' Γιάκος), Λίλα, Ακόστα (79' Ντάσιος), Χαρίσης, Τσάβες, Ίλιτς (55' Μανιάς)

ΑΕΛ Καλλονής: Χογκ, Αντέτζο, Βαλιός, Αναστασιάδης, Γιορέντε (80' Κύπρου), Κεϊτά, Μπαρέρα (60' Στεφάνοβιτς), Λεοζίνιο, Μανούσος, Ναβάρο (75' Πιπίνης), Χουάνμα

Γκολ:

Κάρτες: 21', 51' Λίλα (αποβλήθηκε)

Η φάση του αγώνα

Η αποβολή του Λίλα. Ο Αλβανός διεθνής μέσος του ΠΑΣ αντίκρισε μία δεύτερη κίτρινη κάρτα σε μία φάση, που δεν ενέπνεε ιδιαίτερο κίνδυνο, για την ομάδα στου χώρο του κέντρου. Μπορεί η κίνησή του να ανακόψει την μπάλα με το χέρι να ήταν ενστικτώδης, αλλά δεν έπαψε να ήταν λανθασμένη, καθώς άφησε τους συμπαίκτες του με αριθμητικό μειονέκτημα για ένα ημίχρονο.

Ο διαιτητής

Ο Σταύρος Μάνταλος βοηθήθηκε ειδικά στο πρώτο ημίχρονο από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Μπορεί να μαρκαρίσματα να ήταν αρκετά εκατέρωθεν, αλλά όλα εντός αθλητικού πλαισίου και μακριά από τους - για τους διαιτητές- επικίνδυνους χώρους δράσης. Στη φάση που απέβαλλε τον Λίλα, έκανε την ορθή επιλογή. Αποδοκιμαζόταν έντονα και συνεχώς από τους οπαδούς των γηπεδούχων.

Ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης

Δύσκολο να βρεθεί ατομικά, κάποιες που να ξεχώρισε ιδιαίτερα από τους υπόλοιπους. Με εξαίρεση τους Τσάβες και Λεοζίνιο που ανέλαβαν το δικό τους "μοναχικό" ρόλο και στους οποίους γίνεται ιδιαίτερη μνεία παρακάτω, θα πρέπει να σταθεί κανείς στην απόδοση του Μαλτέζου τερματοφύλακα, Άντριου Χογκ. Πέρυσι είχε μπροστά του τον Σιδεράκη στα μισά παιχνίδια, φέτος που είναι βασικός έχει αποδείξει τη σταθερότητα που εμπνέει σε όλη την ομάδα. Το ίδιο ισχύει και για τον Βελλίδη, η επέμβαση του οποίου στο τετ-α-τετ με τον Στεφάνοβιτς αλλά και την κεφαλιά του Αναστασιάδη, ήταν ζωτικής σημασίας.

Μας άρεσε

Τσάβες και Λεοζίνιο αποτελούν μία... όαση, όταν έχουν κέφια βέβαια. Μπορούν να διευθύνουν και να κατευθύνουν το ρυθμό της αναμέτρησης κατά βούληση. Δεν υπολείπονται ουσίας, αν και το λατινοαμερικάνικο πνεύμα τους δίνει περισσότερη της δέουσας ελευθερίας στην ντρίμπλα. Το παιχνίδι της ομάδας τους, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτούς. Δεν είναι πάντα καλό. Σήμερα ήταν.

Δεν μας άρεσε

Ο Λίλα μπορεί να έχει επηρεαστεί ψυχολογικά μετά τα γεγονότα του Βελιγραδίου, αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για την αποβολή του με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ήταν μία φάση που ενώ ήξερε ότι είχε μία κίτρινη κάρτα, άφησε το ένστικτο να υπερισχύσει της λογικής, και την ομάδα τους να αγωνιστεί για ένα ολόκληρο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο.

Δείτε τις φάσεις του αγώνα εδώ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-10-2014 από directNEWS.gr πηγή: sport24.gr


Τελευταίες Ειδήσεις