Logo

Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης 0-0 [βίντεο]



 
 

janthi 3-5-2015Με τη Ξάνθη να σκέφτεται τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό (δεν προλαβαίνει οριστικά στα play-offs), και τον Αστέρα Τρίπολης τα Play-offs που έρχονται, η "λευκή" ισοπαλία μεταξύ των δύο ομάδων στην ακριτική πόλη, έμοιαζε φυσιολογική...

Εάν κάποια ομάδα έφτασε πιο κοντά στη νίκη, αυτή ήταν η γηπεδούχος που σε δύο περιπτώσεις άγγιξε το γκολ. Στο 9ο λεπτό ο Ράνος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, ενώ στο 32ο ο Κλέιτον αστόχησε από το σημείο του πέναλτι.

Περισσότερα νεύρα παρά... ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο με τις αλλαγές των δύο τεχνικών να απορυθμίζουν ακόμη περισσότερο, τις ήδη υποτονικές ομάδες των. Οι φιλοξενούμενοι τέλειωσαν το ματς, με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα, του Ντορίν Γκοϊάν.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Skoda Ξάνθη Arena

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς

Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης, Ιωάννης Τουμπακάρης

SKODA ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Τριάδης, Γουάλας, Παπάζογλου, Ομπόντο, Παπαστεριανός (76' Βασιλακάκης), Κλέιτον, Γούτας, Μπέλιτς (68' Καπετάνος), Ράνος (66' Βάλτερ)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Μουνάφο (68' Νίκο Φερνάντες), Αλόκο, Μάσα, Ρόλε, Τσοκάνης, Λομπάτο (60' Γιαννιώτας), Πάρα (74' Ζησόπουλος), Λούι, Γκοϊάν, Ιγκλέσιας

Γκολ: -

Κάρτες: 52' Κλέιτον, 16' Βασιλακάκης / 31' Αλόκο, 61' Πάρα, 65' Γκοϊάν (70' δεύτερη κίτρινη κι αποβολή), 73' Γιαννιώτα, 87' Λούι, 89' Ρόλε, 91' Νίκο Φερνάντες

Οφσάιντ ο Ράνος

Εννιά λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης στη Ξάνθη, ο Ράνος υποδέχθηκε την εξαιρετική κάθετη πάσα του Κλέιτον, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ. Στο 17ο λεπτό, μετά από σέντρα του Ομπόντο, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Μπέλιτς, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου 20λέπτου, ο κινητικός Μάσα εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του, ωστόσο ο τερματοφύλακας της Ξάνθης, Δημήτρης Κυριακίδης, αντιλήφθηκε εγκαίρως τη φάση και επενέβη απομακρύνοντας την μπάλα.

Από εκεί και πέρα, η γηπεδούχος ομάδα αύξησε την πίεσή της προς τον Αστέρα Τρίπολης, κερδίζοντας αρκετές στημένες φάσεις.

Ωστόσο, την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τριάδη στο 25ο λεπτό απομάκρυνε ο Θεοδωρόπουλος, ενώ η κεφαλιά του Παπάζογλου στο 30ό, πέρασε ψηλά άουτ.\

Πέναλτι κι... άουτ από Κλέιτον

Ένα λεπτό αργότερα, ο Τριάδης έβγαλε κάθετη πάσα στον Μπέλιτς, εκείνος "τρύπωσε" πανέξυπνα στην "αρκαδική" άμυνα, κι ο Αλόκο τον ανέτρεψε προ του τετ-α-τετ με τον Θεοδωρόπουλο. Την εκτέλεση ανέλαβε, ο Κλέιτον, ωστόσο ο Βραζιλιάνος μέσος αστόχησε στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ.

Το τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στον Αστέρα Τρίπολης, που με διαδοχικές επιθετικές προσπάθειες, επιχείρησε να ανοίξει το σκορ.

Αρχικά, η κεφαλιά του Πάρα κατέληξε στην αγκαλιά του Κυριακίδη, το σουτ του Ρόλε από τη μικρή περιοχή δεν βρήκε στόχο, ενώ ο πρώτος εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στην άμυνα της ακριτικής ομάδας - στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου - αλλά μετά την προβολή που επιχείρησε κι υπό την πίεση του Κυριακίδη, η μπάλα κατέληξε άουτ.

Αλλαγές, κάρτες και... νεύρα

Στο δεύτερο ημίχρονο τα νεύρα έπαιξαν περισσότερη... μπάλα, με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να επιδίδονται σε σκληρά μαρκαρίσματα, προκειμένου να διεκδικήσουν την μπάλα.  Οι ατομικές προσπάθειες των Πάρα και Μπέρτου στο 54' και στο 64' αντίστοιχα έμειναν ημιτελείς.

Αποβολή Γκοϊάν

Εν μέσω κίτρινων καρτών κι αλλαγών, ο Ντορίν Γκοϊάν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και σε διάστημα πέντε λεπτά από την πρώτη, για τράβηγμα στον Καπετάνο. Στο 81ο λεπτό, το σουτ του Τριάδη, πέρασε άουτ.

Η φάση του αγώνα

Η φάση του άστοχου πέναλτι, του Σίλβα Κλέιτον. Ο Βραζιλιάνος δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ και το δρόμο για τη νίκη της ομάδας του. Σίγουρα, η φάση του ματς, ανάμεσα σε πολλές χαμένες ευκαιρίες και άστοχες τελικές επιλογές από γηπεδούχους και φιλοξενούμενους.

Ο διαιτητής

Ο Ανδρέας Παππάς σφύριζε ο,τι έβλεπε, ακόμη και σε περιπτώσεις στις οποίες θα μπορούσε να αφήσει το ματς, να εξελιχθεί. Στη φάση του πέναλτι, στο οποίο υπέπεσε ο Αλόκο πάνω στον Μπέλιτς, μάλλον "χαρίστηκε" στον Αργεντινό που ήταν τελευταίος παίκτης, κι αντίκρισε την κίτρινη κάρτα. Στη φάση του γκολ του Ράνου, από τα ριπλέι φαίνεται να καλύπτεται, ο επιθετικός της ακριτικής ομάδας.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Παναγιώτης Τριάδης ήταν ο πιο κινητικός, ο πιο μαχητικός ποδοσφαιριστής του γηπέδου. Ο 22άχρονος ήταν άτυχος καθώς έμεινε εκτός δράσης στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν λόγω τραυματισμού, ωστόσο έχει επανέλθει δριμύτερος και δείχνει ότι παιχνίδι με το παιχνίδι "ανεβάζει" στροφές. Ελπιδοφόρα εμφάνιση, από ένα ταλαντούχο και πολλά υποσχόμενο ποδοσφαιριστή.

Μας άρεσε

Η αντιμετώπιση του ματς, από τους δύο τεχνικούς. Ράζβαν Λουτσέσκου και Στάικος Βεργέτης δεν έμειναν παθητικοί στην κακή εικόνα των ομάδων του, αλλά επενέβησαν τόσο τακτικά όσο και με την εξάντληση των αλλαγών τους.

Δεν μας άρεσε

Ο Ντορίν Γκοϊάν. Αποβλήθηκε γι' ανόητο λόγο, μέσα σε πέντε λεπτά. Προηγουμένως είχε δεχθεί την κίτρινη κάρτα. Ωστόσο η παρορμητικότητα υπερίσχυσε της εμπειρίας στο Ρουμάνο αμυντικό, με αποτέλεσμα να αφήσει την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα.

 
Δείτε βίντεο από την αναμέτρηση εδώ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-5-2015 από directNEWS.gr πηγή: sport24.gr


Τελευταίες Ειδήσεις