Logo

Ανατροπή: Η ΔΟΕ κρατά τη Ρωσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο [βίντεο]



 
 

olympiakoi russia 24-7-2016Αντιμετωπίζοντας τις πιέσεις για μια καθολική απαγόρευση σε όλους τους Ρώσους αθλητές  για τους αγώνες, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έκρινε ότι η απόφαση για το αν μπορούν ή όχι οι Ρώσοι αθλητές και αθλήτριες να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο θα πρέπει να λαμβάνεται από τις  διεθνείς...

ομοσπονδίες σε ατομικά αθλήματα.

Κάπως έτσι ξεκινά το ρεπορτάζ του Russa Today αμέσως μετά την ολοκλήρωση, την Κυριακή, της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της  ΔΟΕ, καθώς διέρρευσαν πληροφορίες ότι αποφασίστηκε να μην αποκλειστεί εξολοκλήρου η αποστολή της Ρωσίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ουσιαστικά, η ΔΟΕ φαίνεται να ξεπερνά τον "σκόπελο" των πιέσεων για ολοκληρωτικό αποκλειισμό της Ρωσικής Ολυμπιακής αποστολής, πετώντας το... μπαλάκι στις Παγκόσμιες Ομοσπονδίες καθώς εκείνες θα είναι που θα αποφασίσουν, τελικά,  εάν θα αγωνιστούν οι Ρώσοι αθλητές στα αγωνίσματά τους.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί, ότι ήδη έχει αποφασιστεί ο αποκλεισμός των αθλητών του στίβου, ενώ μετά από αυτή την εξέλιξη είναι πιθανό και άλλες Ομοσπονδίες να σκεφτούν σοβαρά να αποβάλουν τους Ρώσους αθλητές.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της ΔΟΕ με τους όρους και τις προϋποθέσεις με τις οποίες  θα μπορούν οι αθλητές να συμμετάσχουν στους Αγώνες.

Αυτό που μοιάζει να είναι σχεδόν σίγουρο είναι ότι όλοι οι Ρώσοι αθλητές οι οποίοι στο παρελθόν είχαν βρεθεί θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ δεν θα αγωνιστούν στο Ρίο σε οποιοδήποτε άθλημα, ακόμα και αν έχει παρέλθει ο χρόνος του αποκλεισμού που τους επιβλήθηκε.

Επιπρόσθετα, θα υπάρχουν και άλλα κριτήρια τα οποία θα πρέπει να πληρούν οι Ρώσοι αθλητές τα οποία θα γίνουν και αυτά γνωστά σε συνέντευξη Τύπου που θα παραθέσει ο Τόμας Μπαχ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-7-2016 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Αποκλείονται και οι 387 αθλητές της Ρωσίας από τους Ολυμπιακούς του Ρίο; [βίντεο+φωτο]


Τελευταίες Ειδήσεις