Logo

Έληξε η δικαστική διαμάχη της μητέρας και της αδελφής της Δώρας Ζέμπερη με τον ιερέα



 
 

Έληξε την Παρασκευή  ενώπιον του δικαστηρίου με συμβιβαστικό τρόπο η διένεξη που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στην μητέρα και στην αδελφή της Δώρας Ζέμπερη και στον ιερέα του νεκροταφείου, όπου δολοφονήθηκε η 33χρονη εφοριακός.

Συγκεκριμένα, μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα της έδρας οι δύο  πλευρές  έδωσαν αμοιβαίες εξηγήσεις και ανακάλεσαν τις εκατέρωθεν μηνύσεις τους.

Η υπόθεση αφορούσε το επεισόδιο που είχε λάβει χώρα μετά την άγρια δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη με τον ιερέα του νεκροταφείου να υποστηρίζει ότι η μητέρα και η αδελφή της εφοριακού καθώς και μία φίλη τους τον χτύπησαν και του έριξαν σπρέι στα μάτια. 

Από την πλευρά τους, μάνα και κόρη κατηγορούσαν τον ιερέα ότι τις χτύπησε και της έβρισε αποκαλώντας τις  «τρελές». 

Η δίκη διεξήχθη κανονικά, οι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν αλλά ο εισαγγελέας της έδρας με τις νουθεσίες του κατάφερε τις δύο πλευρές να τα βρουν. 

Ειδικότερα, η μητέρα της δολοφονημένης εφοριακού είπε στο δικαστήριο: «Εγώ ήμουν φτωχή γυναίκα και θέλει να μου πάρει λεφτά. Ο ιερέας θέλει να μου πάρει λεφτά και είχε κάνει κατάσχεση στο παιδί μου. Είχε κίνητρο να μου επιτεθεί. Μου είπε να σας κάψει ο Θεός».

Η αδελφή της Δώρας Ζέμπερη υποστήριξε ότι ο παπάς επιτέθηκε στη μητέρα της και για τον λόγο αυτό του έριξε σπρέι στα μάτι. «Μας κοίταξε απαξιωτικά. Μας είπε τρελές. Οι παπάδες μπαίνουν μέσα, πίνουν καφέ, κομπολόι παίζουν, γελάνε. Εμείς περιμένουμε τη δικαίωση για την αδελφή μου. Δεν έχει τιμωρηθεί κανείς για ένα έγκλημα που έγινε πέντε το απόγευμα με 14 μαχαιριές. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν εκεί και είναι ατιμώρητοι. Εγώ θεωρώ ότι ο παπάς θα μπορούσε να βοηθήσει την αδελφή μου. Είδα ξαφνικά τον παπά να αρπάζει τη μάνα μου από το λαιμό και να μην αφήνει με τίποτα. Αναγκάστηκα να βγάλω το σπρέι από την τσάντα μου. Στον αέρα ψέκασα για να σταματήσει η συμπλοκή» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο ιερέας από την πλευρά του έκανε λόγο για «πολλά ψεύδη» από την οικογένεια και ισχυρίστηκε ότι του επιτέθηκαν, λέγοντας «Εγώ δεν επιτέθηκα ποτέ σε καμία. Δεν τις έβρισα. Το τρελές το είπα μετά το σπρέι. Είχα χάσει το φως μου εκείνη τη ώρα και το είπα. Μιλούσα πάντα σεβαστικά για τον πόνο τους». 

Καθοριστική για τη συμβιβαστική έκβαση της υπόθεσης αποδείχθηκε, τελικά, η παρέμβαση του εισαγγελέα, ο οποίος αρχικά απευθύνθηκε στη μητέρα της Δώρας Ζέμπερη, λέγοντας: «Το να αναζητάτε ευθύνες για αυτό που σας συνέβη είναι λογικό. Αλλά έχετε και αλλά παιδιά να κοιτάξετε».

Ο εισαγγελέας στη  συνέχεια απευθύνθηκε προς τον ιερέα, λέγοντας: «Η αγάπη και η συγχώρεση είναι το πρώτο πράγμα που διδάσκει ο θεός».

Μετά από όλα αυτά οι δύο πλευρές ανακάλεσαν και έφυγαν από το δικαστήριο συμφιλιωμένοι. 

Θα πρέπει, ωστόσο να σημειωθεί ότι η  αδελφή της Δώρας Ζέμπερη καταδικάστηκε για την επίθεση με σπρέι στον ιερέα σε ποινή φυλάκισης 20 ημερών την οποία μετέτρεψαν σε χρηματική προς 2 ευρώ ημερησίως.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-9-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά