Logo

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με εγγύηση 11 από τους 18 κατηγορούμενους για την υπόθεση διαφθοράς στο λιμάνι [βίντεο]



 
 

Ελεύθεροι με εγγύηση αφέθηκαν, με τη σύμφωνη γνώμη της Α΄ ειδικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης και του αρμόδιου εισαγγελέα, οι 11 από τους 18 κατηγορούμενους για την υπόθεση διαφθοράς στο λιμάνι της πόλης, μετά την απολογία τους το Σάββατο. 

Συγκεκριμένα σε τέσσερις πλοιοκτήτες ορίστηκε εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ στον καθένα. Όπως αναφέρει το thestival.gr,  στους υπόλοιπους επτά υπαλλήλους των εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση ορίστηκαν εγγυήσεις μέχρι 10.000 ευρώ.

Σήμερα Κυριακή αναμένεται να απολογηθούν οι υπόλοιποι επτά κατηγορούμενοι,  δηλαδή, ο κεντρικός λιμενάρχης και οι έξι πλοηγοί του λιμανιού της Θεσσαλονικης.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος και των 18 συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της εκβίασης από κοινού, ενώ ο λιμενάρχης και οι πλοηγοί, που τέθηκαν ήδη σε διαθεσιμότητα ή αυτοδίκαιη αργία, διώκονται επιπλέον για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και δωροληψία υπαλλήλου, σε βαθμό κακουργήματος. Οι πλοιοκτήτες και οι υπάλληλοι αντιμετωπίζουν ακόμη το πλημμέλημα της δωροδοκίας από κοινού.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ  6-10-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά