Logo

Μετανιωμένη η 20χρονη που πέταξε το βρέφος της στα σκουπίδια



 
 

Εμφανώς μετανιωμένη εμφανίστηκε στην απολογία της η 20χρονη η οποία μαζί με τη μητέρα της πέταξαν το νεογέννητο βρέφος της σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη, ενώ ο Εισαγγελέας της Έδρα στην αγόρευση του πρότεινε την μετατροπή της κατηγορίας.

"Δεν μπορώ να κοιτάξω κανέναν στα μάτια. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη, αλλά ξέρω ότι τίποτα δεν μπορεί να φέρει το μωρό πίσω», ανέφερε η 20χρονη απευθυνόμενη στους δικαστές και ενόρκους του  Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας όπου δικάζεται μαζί με τη συνεργό μητέρα της.

Η κατηγορούμενη ξέσπασε σε λυγμούς εξιστορώντας τις συνθήκες που την οδήγησαν στο μοιραίο για το οποίο τώρα έχει μετανιώσει. Όπως είπε, όταν κατάλαβε ότι ήταν έγκυος, «δεν πήγα στο γιατρό γιατί ντρεπόμουν. Φοβόμουν ότι θα με διώξουν από το σπίτι, δεν ήθελα να ντροπιάσω κανέναν από την οικογένεια μου».

Αναφερόμενη στη γέννα τη μοιραία ημέρα το Φεβρουαρίου του 2018,  είπε ότι γέννησε μόνη της μέσα στο μπάνιο, ακολουθώντας τις συμβουλές που είχε δει στο διαδίκτυο.

«Έπεσα κάτω και έκανα ό,τι είχα δει στο διαδίκτυο. Η μητέρα μου χτύπαγε την πόρτα αλλά δεν της άνοιγα. Δεν καταλάβαινα τι γινόταν.. Το κεφάλι μου πήγαινε να σπάσει. Όλα ήταν μαύρα...Μετά έκοψα τον λώρο και ακούμπησα το μωρό λίγο πιο εκεί... Έβαλα το μωρό μέσα, της έδωσα τη σακούλα και της είπα πέτα την» ανέφερε στην απολογία της.

Ως προς τη ζωή της μετά, η 20χρονη ανέφερε:
«Προσπαθώ μόνη μου, με βιβλία, να ξεχάσω ότι έγινε... Ήμουν η κόρη της Αλβανίδας που δεν ήξερε να μιλάει ελληνικά... Βγαίνω έξω και φοβάμαι...
Ντρεπόμουν να ζητήσω βοήθεια ήμουν η χοντρή του σχολείου...Θέλω να τελειώσω το σχολείο να βρω μια δουλειά έστω και καθαρίστρια και να κάνω μια καινούργια αρχή...».

Υπενθυμίζεται πως μετά απο προσωρινή κράτηση πέντε μηνών, η 20χρονη είχε αποφυλακιστεί με διάταξη του Ανακριτή.

Η δίκη στο ΜΟΔ της Αθήνας ξεκίνησε στις 23 Σεπτεμβρίου. Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση του γείτονα που άνοιξε τον κάδο απορριμμάτων και είδε το αποτρόπαιο θέαμα.

"Άνοιξα το καπάκι του κάδου και είδα το μωρό. Μέσα στο στόμα του είχε χαρτοπετσέτες. 'Ηταν παγωμένο και ειδοποιήσαμε την αστυνομία. Αντίκρισα ένα μωράκι μέσα σε παλιόχαρτα και σκουπίδια. Είναι τραγικό για μένα. Προσπαθω να μην το σκέφτομαι για να μπορώ να κοιμάμαι. Ήθελα να βρεθεί αυτός που το έκανε και βοήθησα όσο μπορούσα τις αρχες» κατέθεσε ο μάρτυρας. «Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι για να μπορώ να κοιμάμαι» συμπλήρωσε.

Ελαφρυντικό στην 20χρονη από τον Εισαγγελέα

Την χορήγηση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας και την μετατροπή της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε παιδοκτονία, πρότεινε ο Εισαγγελέας της Έδρας στην αγόρευση του για την κατηγορούμενη που ήταν 19 ετών όταν έπνιξε το λίγων ωρών βρέφος της.

Αντίθετα, ο εισαγγελέας ζήτησε να παραμείνει η κατηγορία της ανθρωποκτονίας ως έχει για την κατηγορούμενη μητέρα της 19χρονης.

Από την πλευρά της η μητέρα της 19χρονης, απολογούμενη νωρίτερα στο δικαστήριο, είχε αναφέρει πως δεν γνώριζε ότι η κόρη της ήταν έγκυος και πως όταν την είδε μέσα στο μπάνιο με αίματα, πίστεψε ότι έχει κόψει τις φλέβες της.

Όμως άλλη ήταν η άποψη του εισαγγελέα: «Προφανώς και δεν γέννησε μόνη της. Μαζί το συναποφάσισαν. Θεωρώ απολύτως ψευδές ότι γέννησε μόνη της και έπνιξε το παιδί της μόνη της. Βλέπω μια κοπέλα που δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί και ακόμη και σήμερα κρατιέται από τη μάνα της. Όμως εκείνη δεν βοηθάει το παιδί της. Είναι δυνατόν να μην άκουσε το κλάμα του μωρού; Και αντί να της πει τι κάνεις, πήρε το παιδί και το πέταξε; Η μητέρα είχε τη γνώση και παρ' όλα αυτά δεν σταμάτησε την κόρη της. Μετά πήγε και πέταξε το μωρό».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-10-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά