Logo

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αιχμές κατά στελεχών του κόμματος από τον πρώην βουλευτή Χρ. Αλεξόπουλο



 
 

Αιχμές κατά στελεχών της Χρυσής Αυγής που ήθελαν να ικανοποιήσουν το ...εγώ τους, άφησε ο πρώην βουλευτής του κόμματος Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος ο οποίος απολογήθηκε σήμερα, Δευτέρα, στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση.

Ο πρώην βουλευτής Λάρισας Χρ. Αλεξόπουλος δήλωσε αθώος και πως δεν έχει σχέση με καμία έκνομη πράξη της Χρυσής Αυγής.

«Δεν έχει καταγραφεί στη Λάρισα τίποτε για το πρόσωπό μου ή για άλλον στα αστυνομικά δελτία. Δεν έχω καμία εμπλοκή σε έκνομες ενέργειες. Δηλώνω αθώος» ανέφερε στην απολογία του ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος ο οποίος είχε ανεξαρτητοποιηθεί κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων για την εγκληματική οργάνωση.

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο κατηγορούμενος είπε πως εντάχθηκε στη Χρυσή Αυγή το 2012, προερχόμενος από τον ΛΑΟΣ και πως γνώρισε τον αρχηγό του κόμματος Ν. Μιχαλολιάκο μετά την εκλογή του ως βουλευτή στις εκλογές του 2012.

Όπως είπε, η επίθεση σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ και η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν οι λόγοι που τον οδήγησαν να ανεξαρτητοποιηθεί από τη Χρυσή Αυγή.

Μάλιστα υποστήριξε πως είχε αρχίσει να διαφοροποιείται βλέποντας πως «κάποιοι άνθρωποι λειτουργούσαν πιο ακραία, πιο ακτιβιστικά. Φορούσαν παραλλαγές και έβγαιναν έξω με ένα στιλ μιλιταριστικό... Κολλητά μπλουζάκια, εμφανή τατουάζ, προκλητικό στιλ απέναντι στην κοινωνία δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Δεν έχουμε σχέση με τον μιλιταρισμό».

Αλεξόπουλος: Περιθωριακά άτομα στην Χρυσή Αυγή

Ο κ. Αλεξόπουλος τόνισε ότι «υπάρχουν άτομα περιθωριακά στη ζωή, που προσπαθούν να βρουν πολιτικούς χώρους για να ικανοποιήσουν το εγώ τους», επισημαίνοντας πως το κόμμα δεν είχε μηχανισμούς για να τους απομακρύνει.

Ερωτηθείς για το καταστατικό του κόμματος, ο κατηγορούμενος είπε πως δεν το είχε διαβάσει, υπογραμμίζοντας ωστόσο, ότι έχει εγκριθεί από τον Άρειο Πάγο. «Πιστεύω ότι τα καταστατικά συντάσσονται από κάποιους με νομικές γνώσεις και πάνε με αυτά που απαιτούνται από τον Άρειο Πάγο για να εγκριθούν», συμπλήρωσε.

Ως προς τα τάγματα εφόδου, ο Χρ. Αλεξόπουλος υποστήριξε: Πρώτη φορά στην τηλεόραση άκουσα τον όρο. Δεν το είχα ακούσει στους χώρους της Χρυσής Αυγής».

Η Μάγδα Φύσσα κατά Αλεξόπουλου και Γερμενή

Ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της απολογίας του όταν ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι  ενδιαφέρεται για την «Ελλάδα και τα παιδιά της, με ενδιαφέρει να σώσω τα Ελληνόπουλα», για να αντιδράσει η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα που παρακολουθεί από το πρωί τις απολογίες: «Και το δικό μου γιατί το σκοτώσατε;» φώναξε.

Η Μάγδα Φύσσα αντέδρασε όμως και στη συνέχεια όταν η συνήγορος του πρώην βουλευτή Γεωργίου Γερμενή ανέφερε κατά την ακροαματική διαδικασία πως ο πελάτης της δέχθηκε επίθεση από άτομο του ακροατηρίου, πριν την έναρξη της σημερινής διαδικασίας.

Η κ. Φύσσα σηκώθηκε όρθια μέσα στη δικαστική αίθουσα και της είπε: «Δεν ήταν από μέλος της αίθουσας, από τη μητέρα του Παύλου ήταν. Κάνε μου τη χάρη που τολμάς και μιλάς κιόλας. Άκου "δέχθηκε επίθεση από ένα μπουκάλι"....».

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε να κατέβουν οι τόνοι, επισημαίνοντας πως «αν το περιστατικό έγινε εκτός της αιθούσης, το δικαστήριο δεν είναι αρμόδιο».

Η διαδικασία συνεχίζεται με την απολογία του κ. Γερμενή.

Η Μ. Φύσσα πέταξε μπουκάλι με νερό στον Αλεξόπουλο

Κατά την έξοδο του κατηγορουμένου Αλεξόπουλου από τη δικαστική αίθουσα μετά το τέλος της απολογίας του, περνώντας μπροστά από τη Μάγδα Φύσσα, εκείνη του φώναξε και του πέταξε ένα μπουκάλι νερό.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-10-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά