Logo

Αθώοι για το εργατικό ατύχημα στη ΛΑΡΚΟ



 
 

Με δική του πρωτοβουλία και χωρίς να έχει πάρει εντολή από κανένα, έπεσε σε σιλό και σκοτώθηκε ο 46χρονος εργαζόμενος στη ΛΑΡΚΟ, πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Αυτό έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας που αθώωσε τους 11 κατηγορούμενους από την εταιρεία ΛΑΡΚΟ για το εργατικό δυστύχημα στις 17 Μαΐου 2014, που στοίχισε τη ζωή στον 46χρονο εργάτη από τη  Μαλεσίνα.

Ο άτυχος εργάτης είχε προσπαθήσει να προσεγγίσει τη χοάνη του σιλό Νο7 του εργοστασίου στη Λάρυμνα, προκειμένου να βοηθήσει συνάδελφό του.

Όταν πάτησε σε στρώμα μεταλλεύματος που είχε γεφυρώσει το στόμιο τροφοδοσίας, αυτό υποχώρησε, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί στο εσωτερικό του και να βρει φρικτό θάνατο.

Στη δίκη ήταν κατηγορούμενοι για «ανθρωποκτονία από αμέλεια από υπόχρεους σε ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή»,  ο τότε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΛΑΡΚΟ, επτά εργαζόμενοι της εταιρίας και τρεις υπεύθυνοι της εταιρίας που είχε την υπεργολαβία. Από τους συνολικά 11 κατηγορούμενους οι 8 είναι κάτοικοι της Λάρυμνας και της Μαλεσίνας Φθιώτιδας, απ' όπου και ο άτυχος 46χρονος.

Το δικαστήριο αποφάσισε την απαλλαγή και των 11 κατηγορουμένων.

Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία και τις καταθέσεις των μαρτύρων, το θύμα αυτοβούλως βρέθηκε στο σιλό και όχι από αμέλεια των κατηγορουμένων.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, υποστηρίζοντας στις αγορεύσεις τους ότι ο άτυχος άνδρας βρέθηκε στο σημείο με τη θέλησή του, χωρίς να έχει πάρει εντολή από κανέναν.

Ας σημειωθεί ότι στη δίκη  δεν παρέστη Πολιτική Αγωγή εκ μέρους της οικογένειας του άτυχου εργαζόμενου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-10-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά