Logo

Ελεύθερες μάνα και κόρη για την παιδοκτονια στην Πετρούπολη



 
 

Ελεύθερες μέχρι τη δίκη σε δεύτερο βαθμό, αφέθηκαν η 20χρονη που έπνιξε πριν από ενάμιση χρόνο το λίγων ωρών βρέφος της αλλά και η μητέρα της η οποία το πέταξε σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο όπου εκδικάστηκε η υπόθεση, έκανε δεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα της Έδρας για μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε παιδοκτονία.

Επίσης, αναγνωρίστηκε στην κατηγορούμενη και το  ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, επιβάλλοντας της ποινή κάθειρξης 5 ετών με αναστολή μέχρι το Εφετείο.

Ελεύθερη μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, αφέθηκε και η μητέρας της η οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 12 ετών χωρίς να της αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Η γυναίκα είχε πετάξει το λίγων ωρών βρέφος στον κάδο απορριμμάτων, έξω από το σπίτι τους στην Πετρούπολη.

Στις δύο γυναίκες επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί πόροι της απαγόρευσης εξόδου και της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα.

Μετανιωμένη στην απολογία της

Νωρίτερα στην απολογία της η 20χρονη είχε εμφανιστεί εμφανώς μετανιωμένη.

"Δεν μπορώ να κοιτάξω κανέναν στα μάτια. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη, αλλά ξέρω ότι τίποτα δεν μπορεί να φέρει το μωρό πίσω», ανέφερε η 20χρονη απευθυνόμενη στους δικαστές και ενόρκους του  Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας όπου δικάζεται μαζί με τη συνεργό μητέρα της.

Η κατηγορούμενη ξέσπασε σε λυγμούς εξιστορώντας τις συνθήκες που την οδήγησαν στο μοιραίο για το οποίο τώρα έχει μετανιώσει. Όπως είπε, όταν κατάλαβε ότι ήταν έγκυος, «δεν πήγα στο γιατρό γιατί ντρεπόμουν. Φοβόμουν ότι θα με διώξουν από το σπίτι, δεν ήθελα να ντροπιάσω κανέναν από την οικογένεια μου».

Αναφερόμενη στη γέννα τη μοιραία ημέρα το Φεβρουαρίου του 2018, είπε ότι γέννησε μόνη της μέσα στο μπάνιο, ακολουθώντας τις συμβουλές που είχε δει στο διαδίκτυο.

«Έπεσα κάτω και έκανα ό,τι είχα δει στο διαδίκτυο. Η μητέρα μου χτύπαγε την πόρτα αλλά δεν της άνοιγα. Δεν καταλάβαινα τι γινόταν.. Το κεφάλι μου πήγαινε να σπάσει. Όλα ήταν μαύρα...Μετά έκοψα τον λώρο και ακούμπησα το μωρό λίγο πιο εκεί... Έβαλα το μωρό μέσα, της έδωσα τη σακούλα και της είπα πέτα την» ανέφερε στην απολογία της.

Ως προς τη ζωή της μετά, η 20χρονη ανέφερε:
«Προσπαθώ μόνη μου, με βιβλία, να ξεχάσω ότι έγινε... Ήμουν η κόρη της Αλβανίδας που δεν ήξερε να μιλάει ελληνικά... Βγαίνω έξω και φοβάμαι...
Ντρεπόμουν να ζητήσω βοήθεια ήμουν η χοντρή του σχολείου...Θέλω να τελειώσω το σχολείο να βρω μια δουλειά έστω και καθαρίστρια και να κάνω μια καινούργια αρχή...».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-10-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά