Logo

Αγωγή κατέθεσε ο Πύρρος Δήμας - Ζητά αποζημίωση 850.000 ευρώ



 
 

Ο τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης, Πύρρος Δήμας, με αγωγή που κατέθεσε σε βάρος οκτώ προσώπων, μεταξύ των οποίων ο γενικός γραμματέας του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, ζητά ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη το συνολικό ποσό των 850.000 ευρώ.

Ο κ. Δήμας, συγκεκριμένα, με την αγωγή ζητά να επιδικαστούν τα ποσά των 150.000 ευρώ σε βάρος του πρώην  γ.γ. της Ομοσπονδίας, Νικ. Σκιαδά, και των 100.000 ευρώ σε βάρος κάθε ενός από τους υπόλοιπους επτά εναγόμενους.

Μάλιστα, δηλώνει,  ότι τα ποσά που τελικά θα επιδικαστούν υπερ του θα διατεθούν για την ενίσχυση των σωματείων άρσης βαρών για την ανάπτυξη του αθλήματος και για την ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS.

Η αγωγή, που έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί  μέσα στις προσεχείς ημέρες, αφορά περιστατικό το οποίο σημειώθηκε το 2013 μέσα στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών. 

Εκεινη την περίοδο ο τότε βουλευτής Επικρατείας, Πύρρος Δήμας, ήταν και πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών. 

Σύμφωνα με το news247.gr, ο κ. Δήμας αναφέρει μεταξύ άλλων στην αγωγή του:  «Οι παράνομες πράξεις των εναγομένων έπληξαν βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μου και δημιούργησαν αμφιβολίες και υπόνοιες για τον ποιόν μου και το χαρακτήρα μου». 

Ο ενάγων εξηγεί ότι ενώ βρισκόταν  στα γραφεία της Ομοσπονδίας, ο Νικ. Σκιαδάς αφού πρώτα απευθύνθηκε σε υπαλλήλους με φωνές και απειλές, στη συνέχεια πήγε στο γραφείο που βρισκόταν ο ολυμπιονίκης και του μίλησε σε υψηλούς τόνους. Ο Πύρρος Δήμας περίμενε - όπως υποστηρίζει στο δικόγραφο - να απομακρυνθεί ο αντίδικός του για να μην προκληθούν προβλήματα και στη συνέχεια αποχώρησε και εκείνος με τη σειρά του.

Συνεχίζοντας αναφέρει ότι ο εναγόμενος έφυγε ήρεμος από το κτήριο, ωστόσο, την  επόμενη μέρα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης κατακλύζονταν από μία επιστολή - καταγγελία των υπολοίπων εναγομένων, σύμφωνα με την οποία ο γενικός γραμματέας δέχθηκε «απρόκλητη επίθεση», «απειλές και χειροδικία» από την πλευρά του Πύρρου Δήμα.

«Οι εναγόμενοι, δρώντας ως ομάδα, επεδίωξαν με τον τρόπο αυτό να επιτύχουν τον αντιπολιτευτικό σκοπό τους στα πλαίσια της συμμετοχής τους στο ΔΣ της Ομοσπονδίας, εκμεταλλευόμενοι την ευρεία δημοσιότητα που θα ελάμβανε η συκοφαντική τους καταγγελίας λόγω της αναγνωρισιμότητας του δικού μου προσώπου», αναφέρεται στην αγωγή και ακολούθως σημειώνεται ότι  ο ίδιος ο Νικ. Σκιαδάς απέστειλε σχετική επιστολή και στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στρεφόμενος κατά του Πύρρου Δήμα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-10-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά