Logo

Το ΣτΕ απέρριψε αίτηση των παλαιών μετόχων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου



 
 

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε, με μεγάλη καθυστέρηση,  την αίτηση των παλαιών περίπου 2.800 μετόχων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ελλάδος, που στρεφόντουσαν κατά της μεταβίβασης στο νέο Τ.Τ. Ελλάδος.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το ΣτΕ χρειάστηκε 7 ολόκληρα χρόνια για να εξετάσει την προσφυγή των μετόχων και να εκδώσει απόφαση. 

Οι προσφεύγοντες στρεφόντουσαν κατά της μεταβίβασης, και ειδικότερα ζητούσαν να ακυρωθεί σχετική απόφαση του υπουργού Οικονομικών,(1124/Β9) όπως και η απόφαση της Επιτροπής Μέτρων Εξυγίανσης της Τράπεζας της Ελλάδος για τον καθορισμό της διαφοράς της αξίας μεταξύ παθητικών και ενεργητικών στοιχείων τα οποία μεταβιβάσθηκαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος στο νέο. Συγκεκριμένα, ζητούσαν να ακυρωθεί το από 4.12.2012 έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος με το οποίοι εκδηλώθηκε η άρνησή της να τους χορηγήσει στοιχεία όπως και τα έγγραφα:

1) περί βιωσιμότητας του Τ.Τ., 2) για τη σύσταση μεταβατικού πιστωτικού ιδρύματος (Νέο Τ.Τ. Ελλάδος), 3) για το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου που ανερχόταν στα 500.000.000 ευρώ, 4) για την μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων του Τ.Τ. και 5) τον ορισμό των μελών του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με νομικούς, μετά την ν απορριπτική απόφαση του Δ΄Τμήματος του ΣτΕ οι περίπου 2.800 μέτοχοι έχουν δικαίωμα  να προσφύγουν εκ νέου στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, αυτή τη φορά για να διεκδικήσουν αποζημίωση, περίπου 5000 ευρώ ο καθένας, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης έκδοσης της απόφασης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-10-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά