Logo

Κάθειρξη 8 ετών στον Σουηδό "τηλεστάρ" για ομαδικούς βιασμούς στη Ρόδο



 
 

Σε ποινή κάθειρξης 8 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου ο 24χρονος Σουηδός “τηλεστάρ” που κρίθηκε ένοχος βιασμού, καθώς μαζί με συνεργούς του "ψάρευε" ανυποψίαστες τουρίστριες από μπαρ του νησιού και τις βίαζαν.

Ο 24χρονος κατηγορείται ότι συμμετείχε στον εξαναγκασμό δυο αλλοδαπών γυναικών σε σεξουαλικές πράξεις που διαπράχθηκαν την 19η και 26η Ιουνίου 2018.

Συγκατηγορούμενοί του είναι ένας αλλοδαπός το όνομα του οποίου είναι γνωστό στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου κι ακόμη 9 έως 13 άτομα αγνώστων στοιχείων. Η δικογραφία εις βάρος των υπόλοιπων συγκατηγορούμενών του τέθηκε στο αρχείο ελλείψει στοιχείων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ταυτότητά τους.

Ο κατηγορούμενος που ήταν προφυλακισμένος στις φυλακές της Τρίπολης, κατηγορείται ότι στις 16 Ιουνίου 2018 μαζί με συνεργούς του ακολούθησε 19χρονη τουρίστρια από την Σουηδία στην παραλία κοντά στα νυκτερινά κέντρα της οδού Ορφανίδου. Την αγκάλιασε με το δεξί του χέρι και της έπιασε το στήθος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, παρά την άρνησή της, την πήρε αγκαλιά και την έσπρωξε σε ξαπλώστρα, της αφαίρεσε, παρά την θέλησή της, την μπλούζα, το σορτσάκι και το εσώρουχο που φορούσε, ενώ εκείνη τον απωθούσε με τα πόδια της χωρίς να καταφέρει να τον απομακρύνει και ήρθε σε κατά φύση συνουσία μαζί της, ενώ παρακολουθούσαν συνεργοί του. Στη συνέχεια τη βίασαν και συνεργοί του, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί.


Ειδικότερα, τρεις από αυτούς ήλθαν σε κατά φύση συνουσία μαζί της, ενώ ένας επιχείρησε πεολειχία και η παθούσα αντιστεκόμενη δάγκωσε το μόριό του.

Ο δεύτερος ομαδικός βιασμός τελέστηκε και αυτός στη Ρόδο, στις 26 Ιουνίου 2018, στην ίδια παραλία με θύμα μια 18χρονη τουρίστρια και αυτή από την Σουηδία. Η κοπέλα έψαχνε να βρει το κινητό της μαζί με τρίτο άγνωστο άτομο, όταν παρουσιάστηκε μπροστά της η σπείρα.  Σχημάτισαν κύκλο γύρω της, την έριξαν στην άμμο και την ακινητοποίησαν. Ο κατηγορούμενος και συνεργοί του ασελγούσαν εις βάρος της και έρχονταν, παρά την θέλησή της, σε κατά φύση συνουσία μαζί της.

Απολογούμενος ενώπιον της Ανακρίτριας αρνήθηκε την κατηγορία τονίζοντας ότι στη Σουηδία είναι ιδιαίτερα γνωστός από τη συμμετοχή του στο τηλεοπτικό ριάλιτι σχέσεων “THE TEMPTATION ISLAND”.

Υποστήριξε ότι έχει πολλές θαυμάστριες κοπέλες 18-22 ετών, ανάμεσά τους πολλές Σουηδέζες που τον αναγνωρίζουν ακόμη και κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Ρόδο και τον φλερτάρουν, προσθέτοντας ότι οι περισσότερες ομοεθνείς του, που έρχονται στο νησί επιθυμούν να ξεφαντώσουν και να έχουν ερωτικές συνευρέσεις της μίας νύχτας.

Σε ό,τι αφορά στο πρώτο περιστατικό ομαδικού βιασμού που καταγγέλθηκε από 19χρονη ομοεθνή του υποστήριξε ότι από τον έλεγχο του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης προκύπτει ότι είχε επίγνωση των πράξεών της και ότι αναχώρησαν αγκαλιασμένοι χωρίς να τους ακολουθεί κάποιος.

Για την δεύτερη καταγγελία ομαδικού βιασμού από μια 18χρονη ομοεθνή του, ο 24χρονος ισχυρίστηκε ότι η φερόμενη ως θύμα διασκέδαζε στο ίδιο κατάστημα και φιλιόταν με πολλούς άνδρες. Κάποια στιγμή, όπως είπε, χόρεψε κι εκείνος μαζί της και της πρότεινε να πάνε στο δωμάτιό του πράγμα που δέχτηκε. Συνευρέθηκαν, όπως είπε, ερωτικά με προφυλακτικό με την απόλυτη συγκατάθεσή της και στη συνέχεια επέστρεψαν στο κατάστημα. Την είδε, όπως είπε, να φιλιέται πάλι με άλλους άνδρες και αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με το περιστατικό του βιασμού της.

Στην απολογία του στο δικαστήριο, ανακάλεσε όσα είχε πει στην κύρια ανάκριση. Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι γνωρίζει τα θύματα και ότι είχε ερωτική επαφή μαζί τους. Ισχυρίστηκε ότι όσα είχε ομολογήσει προανακριτικά αλλά και στην Ανακρίτρια, ειπώθηκαν σε μια προσπάθεια να αφεθεί ελεύθερος.

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν το δικαστήριο που τον καταδίκασε σε κάθειρξη 8 ετών. Στον κατηγορούμενο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής.


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-10-2019 από directNEWS.gr Πηγή: dimokratiki.gr

 


Τελευταία Δικαστικά