Logo

Απολογίες Χρυσής Αυγής: Τι είπαν Ζαρούλια - Γρέγος



 
 

Η σύζυγος του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και πρώην βουλευτής του κόμματος, Ελένη Ζαρούλια, απολογήθηκε σήμερα, Τετάρτη, στη δίκη για την εγκληματική δράση της οργάνωσης.

«Βγήκα βουλευτής το 2012 με σταυρό από τον ελληνικό λαό. Πώς είναι δυνατόν ο ελληνικός λαός να εξέλεξε διευθυντές εγκληματικής οργάνωσης; Εγώ έκανα τα καθήκοντα μου. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο», ανέφερε η κατηγορούμενη σε μια σύντομη απολογία που δεν ξεπέρασε τα 20 λεπτά.

Διαβάστε πως απάντησε στις ερωτήσεις της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.

Πρόεδρος: Είστε μέλος;

Κατηγορούμενη: Τι να σας πω; Εγώ είμαι σύζυγος του γενικού γραμματέα. Είναι οικογένεια μου. Μοιραία δεν ξέρω τι θεωρούμαι.

Πρόεδρος: Κάνετε ομιλίες;

Κατηγορούμενη: Εγώ ομιλίες έκανα πολύ αργότερα. Ήταν ελάχιστες γιατί δεν υπήρχε λόγος. Έχω κάνει συνολικά 4-5 και ήταν επετειακού χαρακτήρα.

Προεδρος: Τι θέση έχετε για τους αλλοδαπούς;

Κατηγορουμένη: Η θέση μου για τους αλλοδαπούς είναι η ίδια με τον νόμο. Οποίος είναι παράνομος να απελαθεί. Εχει καταργηθεί ο νόμος;

Π: Αυτό δικαιολογεί το χαράκτηρισμό σας, υπάνθρωπος (σ.σ. έτσι είχε χαρακτηρίσει μετανάστες σε ομιλία της στη Βουλή);

Κ: Ο χαρακτηρισμός θα πήγαινε σε όποιον κάνει εγκλήματα ασχέτως χρώματος και φυλής. Όταν βιάζεις και σκοτώνεις για να πάρεις μια κάμερα είσαι υπάνθρωπος είτε είσαι Πορτογάλος, είτε Αγγλος ή Γερμανός.

Π: Εχετε πει ότι φέρνουν αρρώστιες;

Κ: Αλήθεια δεν είναι; Δεν ήρθαν αρρώστιες που έχουν εξαλειφθεί; Οι φυλακές δεν είναι γεμάτες αλλοδαπούς; Δεν έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό αλλοδαπών στις φυλακές;

Αναφερόμενη στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η κατηγορούμενη ανέφερε:

«Τη δολοφονία την έμαθα την επόμενη ημέρα επειδή μας έψαχναν στα γραφεία. Δεν είχα ενημερωθεί από τηλεόραση γιατί δεν τη χρησιμοποιώ. Όταν πήραν τηλέφωνο ανοίξαμε τηλεόραση. Στην αρχή έλεγαν ότι επρόκειτο για ποδοσφαιρικό καβγά. Μετά δεν ξέρω τι έγινε».

Γρέγος: Πολιτική η δίωξη

Στην απολογία του ο πρώην βουλευτής Αντώνης Γρέγος υπεραμύνθηκε της Χρυσής Αυγής ως "το μόνο πατριωτικό εθνικιστικό κόμμα" , υποστηρίζοντας πως δεν έχει τελέσει οποιαδήποτε παράνομη πράξη και ότι η δίωξη του είναι πολιτική.

 «Θέλω να πω ότι βρίσκομαι κατηγορούμενος εντελώς άδικα γιατί δεν έχω διαπράξει καμία αξιόποινη πράξη. Πρόκειται για πολιτική δίωξη σε βάρος της Χρυσής Αυγής που είναι νόμιμο κόμμα. Θεωρώ ότι επειδή εκλέχτηκα πρώτος σε σταυρούς βουλευτής είμαι κατηγορούμενος. Κανένας βουλευτής το 2012 από άλλο κόμμα δεν θα βρισκόταν στη θέση μου», ανέφερε.

Ερωτηθείς για τη δολοφονία του Π. Φύσσα, ο κατηγορούμενος είπε ότι δεν γνωρίζει τον κατηγορούμενο Ρουπακιά και πως «δεν δόθηκε εντολή από κανένα και δε σημαίνει ότι αν ένας υποστηρικτής κόμματος ή ομάδας κάνει παράνομη πράξη κατηγορούνται όλοι για αυτό».

Ως προς τα άλλα περιστατικά που κατηγορείται, ανέφερε:

«Εγώ καταδίκαζα κάθε βίαιη ενέργεια. Είχαμε άσχημα περιστατικά και σε βάρος μας. Προπηλακισμούς, χτυπούσαν παιδιά μας, έκαιγαν αυτοκίνητα. Για τα θύματα της Χρυσής Αυγής δεν συλλαμβάνονταν ποτέ κανείς. Για τη δολοφονία των δυο συναγωνιστών Φουντούλη και Καπελώνη δεν βρήκαν ποτέ ποιος το έκανε».

Για να ρωτηθεί περαιτέρω από την Πρόεδρο του δικαστηρίου:

Πρόεδρος: Υπήρξαν φορές που ο λόγος σας μπορεί να προέτρεπε κάποιον σε βίαιες πράξεις;

Κατηγορούμενος: Δε συνάδει με το ήθος μου κάτι τέτοιο. Εξάλλου στις ομιλίες μου δεν ήταν μόνο Χρυσαυγίτες.

Π: Δηλαδή αυτός ήταν ο λόγος που δεν το κάνατε;

Κ: Όχι δεν θα το έκανα όπως και να έχει. Αν ήθελα να προτρέψω κάποιον σε παράνομη πράξη, σίγουρα δε θα το έκανα από μικροφώνου.

Π: Για χαρακτηρισμούς σκουπίδια ή αποβράσματα τι έχετε να πείτε;

Κ: Τον χαρακτηρισμό αυτό θα έδινα σε παιδεραστές ή εμπόρους ναρκωτικών, όχι σε κάποιον που δεν ξέρω.

Ως προς την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από το γενικό γραμματέα του κόμματος Ν. Μιχαλολιάκο για την δολοφονία Φύσσα, είπε:

«Όταν άκουσα τον Μιχαλολιάκο εκείνη την ημέρα με ξένισε αρκετά. Μας κόστισε επικοινωνιακά. Όμως τελικά είχε δίκιο. Ακούω κάθε μέρα πολιτικούς και δημοσιογράφους να διαχωρίζουν πολιτική και ποινική ευθύνη. Σε εμάς χρεώθηκε ως ποινική. Εκείνος εννοούσε ότι πολιτικά χρεωθήκαμε την δολοφονία».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αντώνης Γρέγος, υπάλληλος στην ταμειακή υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης (επί δημοτικής αρχής Παπαγεωργόπουλου), είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της οργάνωσης, επικεφαλής ομάδων της Χ.Α. που έκαναν ελέγχους στη Βόρεια Ελλάδα (αντιποίηση αρχής), ενώ τον Αύγουστο του 2013 του αφαιρέθηκε η άδεια οπλοφορίας λόγω «εκπυρσοκρότησης» του όπλου του στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Στις 16-1-2018 είχε εισβάλει στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης μαζί με άλλα μέλη και βουλευτές της Χ.Α, απειλώντας  την επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», Ρία Καλφακάκου.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τον δικηγόρο του κατηγορούμενου πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μίχου, να εκφράζει αντιρρήσεις για την εξαίρεση του Νίκου Μιχαλολιάκου από την αλφαβητική σειρά, σύμφωνα με την οποία ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής θα απολογηθεί μετά τον Μίχο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μίχος έχει αποχωρήσει από την οργάνωση, έχει αλλάξει δικηγόρο και στην απολογία του στη δίκη για την επίθεση στο κοινωνικό στέκι Συνεργείο το 2013, είχε διαφοροποιηθεί από τον συγκατηγορούμενο του Γιάννη Λαγό. Και οι δυο είχαν καταδικαστεί για ηθική αυτουργία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-10-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά