Logo

Δολοφονία Μιχ.Ζαφειρόπουλου: Καταπέλτης ο εισαγγελέας πρότεινε ενοχή για τρεις



 
 

«Προτείνω την ενοχή τους όπως κατηγορούνται για να δοθεί το μήνυμα σε όλους ότι η πολιτεία μέσω της δικαιοσύνης είναι αποφασισμένη να μην απειλείται, ούτε να εκβιάζεται. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα ότι μπορεί να να μετατρέψει την κοινωνία σε μια λατινοαμερικανικού τύπου κοινωνία, όπου οι δικηγόροι και οι δικαστές θα οπλοφορούν για να προστατεύονται».

Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, την Πέμπτη ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας  που εκδικάζει την υπόθεση δολοφονίας του ποινικολόγου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. 

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε από το δικαστήριο να κηρύξει ενόχους τους Λεκοτσάι, Μπραχιμάι και Ντούτσε για την ανθρωποκτονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. 

Στην αγόρευσή του ήταν καταπέλτης για τους τρεις κατηγορουμένους αναφέροντας πως στόχευσαν σε ένα «άμεσο και καθηλωτικό μήνυμα» προκειμένου να λάβουν χρήματα από τον πελάτη του, Αρ. Φλώρο, τον οποίο εκβίαζαν.

Όπως είπε ο  Γ. Αντωνόπουλος,  που παρέστη εκπροσωπώντας την πολιτική αγωγή στην υπόθεση Energa, ο οποίος είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών», δεν ήταν άμεμπτος, προσθέτοντας πως η πλευρά του ζητούσε χρηματικά ανταλλάγματα από τον Αριστείδη Φλώρο, με το δικηγόρο και θύμα να αρνείται κατηγορηματικά, ενώ το ίδιο έπραξε και ο κατηγορούμενος Λεκοτσάι.

Θυσία έγινε ο Μ. Ζαφειρόπουλος

Κατά την άποψή του ο  Λεκοτσάι ζητούσε χρήματα από τον Αρ. Φλ'ωρο μέσα στη φυλακή, προκειμένου να αλλάξουν τις καταθέσεις τους στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνοπούλου.

Χαρακτηριστικά τόνισε: «Αποδεικνύεται ότι το μήνυμα προς τον Αρ. Φλώρο έπρεπε να περάσει με κάθε τρόπο. Έτσι οι κατηγορούμενοι προσποιήθηκαν τους πελάτες και πήγαν στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Κατά την άποψή μου όμως είχαν προαποφασίσει την δολοφονία του. Είναι ψευδής ο ισχυρισμός ότι ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν. Από το θύμα δεν προβλήθηκε καμία αντίσταση. Αν ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν δεν θα πυροβολούσαν στο στήθος το θύμα και από τόσο κοντινή απόσταση. Έβαλαν μάλιστα και σιγαστήρα. Έτσι το μήνυμα θα ήταν άμεσο και καθηλωτικό, ώστε να δώσει γρήγορα τα χρήματα ο Φλώρος από φόβο».

Για τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, που έπεσε νεκρός στο  κέντρο της Αθήνας στις 13 Οκτωβρίου του 2017, είπε: «Το θύμα, κρατώντας ψηλά το όνομα της οικογένειας του, έπεσε εν ώρα καθήκοντος, αρνούμενος την εκβίαση. Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος κοσμούσε την κοινωνία και την δικαιοσύνη. Ο θάνατος του ήταν αδόκητος... Έγινε θυσία».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-10-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά