Logo

Ισόβια στους τρεις δολοφόνους του δικηγόρου Μ. Ζαφειρόπουλου



 
 

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τους τρεις κατηγορούμενους για την στυγερή δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ομόφωνα οι δικαστές και οι ένορκοι έκαναν δεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα της Έδρας Σπύρου Παππά για την ενοχή των τριών κατηγορουμένων.

Το δικαστήριο επέβαλε ισόβια στον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας του 53χρονου δικηγόρου, Αλβανό Ιμπραχήμ Μπραχιμάι και κάθειρξη 11 ετών για τα αδικήματα της ληστείας, οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Ισόβια επιβλήθηκαν στους δυο συμπατριώτες του, ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας και ήδη κρατούμενων για άλλες αξιόποινες πραξεις, Κλοντιάν Λεκοτσάι και Όλντι Ντούλτσε, οι οποίοι είναι αναμεμειγμένοι, επίσης, στην υπόθεση της "μαφίας των φυλακών".

Νωρίτερα στην αγόρευση του ο Εισαγγελέας Εφετών Σπ. Παππάς είχε αναφέρει πως οι τρεις κατηγορούμενοι στόχευσαν σε ένα «άμεσο και καθηλωτικό μήνυμα» προκειμένου να λάβουν χρήματα από τον πελάτη του δικηγόρου Μ. Ζαφειρόπουλου, Αρ. Φλώρο, τον οποίο εκβίαζαν.

Ο Εισαγγελέας είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στην αγόρευση του:

'Προτείνω την ενοχή των κατηγορουμένων όπως κατηγορούνται για να δοθεί το μήνυμα σε ολους οτι η πολιτεία μέσω της δικαιοσυνης ειναι αποφασισμενη να μην απειλείται, ουτε να εκβιάζεται. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανενα ότι μπορεί να να μετατρεψει την κοινωνια σε μια λατινοαμερικανικου τύπου κοινωνία, οπου οι δικηγόροι και οι δικαστές θα οπλοφορουν για να προστατευονται".

Μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης, η χήρα του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Βίκυ, δήλωσε:

"Ευχαριστω την ελληνική Δικαιοσύνη και τους ενόρκους. Δυστυχώς τίποτα δεν μπορεί να φέρει πίσω το Μιχάλη. Θα βγάλουμε μια ανακοίνωση η οικογένεια συνολικά. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Ευχαριστώ για όλα και για το πόσο διακριτικοί ήσασταν μαζί μας".

Αναφερόμενη στους καταδικασμένους για τη δολοφονία του συζύγου της, η Βίκυ Ζαφειροπούλου συμπλήρωσε:

"Δεν θα αλλάξει κάτι στη ζωή τους, γιατί ήταν φυλακή, είναι φυλακή και θα είναι φυλακή. Δεν θα αλλάξει κάτι για αυτούς και δυστυχώς ούτε και για εμένα και τα παιδιά μου".

Ας σημειωθεί ότι για την υπόθεση της δολοφονίας του Μ. Ζαφειρόπουλου καταζητείται ακόμη ένας κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός. Εξάλλου, είχε απαγγελθεί κατηγορία για ηθική αυτουργία σε ακόμα έναν κρατούμενο στις φυλακές ο οποίος λίγες ημέρες πριν την έναρξη της δίκης, τον Ιανουάριο του 2019, φέρεται να μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον συγκατηγορούμενο του φυσικό αυτουργό της δολοφονίας του 53χρονου δικηγόρου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-10-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά