Logo

Απολογήθηκαν οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Π. Ζησιμόπουλος και Π. Ηλιόπουλος



 
 

Δύο ακόμα πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής απολογήθηκαν σήμερα για την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης στο Εφετείο Αθηνών.

Πρόκειται για τους Πολύβιο Ζησιμόπουλο και Παναγιώτη Ηλιόπουλο που είναι μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και πρώην βουλευτές του κόμματος.

«Έρχομαι σήμερα εδώ σεβόμενος το δικαστήριό σας και για άλλους λόγους. Ο πρώτος η υστεροφημία μου. Κατηγορούμαι τόσα χρόνια και σήμερα είναι η μεγάλη ευκαιρία να ακουστεί η δική μου φωνή» ανέφερε στην απολογία του ο Π. Ηλιόπουλος.

«Να το ακούσουν τα παιδιά, τα εγγόνια μου και ο ιστορικός του μέλλοντος. Εμένα η κόρη μου ήταν 13 ημερών όταν πήγα φυλακή. Έκανε τα πρώτα της βήματα κρατώντας τα κάγκελα του Κορυδαλλού. Πολύ επώδυνη διαδικασία. Θέλω να πω την αλήθεια. Θεωρώ ότι έχει πέσει θύμα μιας μεγάλης διαπλεκόμενης πλεκτάνης. Σας σέβομαι απόλυτα, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί βρίσκομαι εδώ» συμπλήρωσε.

Όπως είπε, έχει αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή γιατί διαφώνησε πολιτικά και έχει συγκροτήσει έναν άλλο πολιτικό φορέα.

Ερωτηθείς για τα τάγματα εφόδου, ο Π. Ηλιόπουλος ισχυρίστηκε ότι άκουσε πρώτη φορά γι' αυτά στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. «Ένας ακόμη αδόκιμος όρος που αποδίδεται στην Χρυσή Αυγή» υποστήριξε.

Απαντώντας σε ερώτηση ως προς τις θέσεις του κόμματος για τους αλλοδαπούς, ανέφερε:

«Δεν χωράει άλλους η πατρίδα, έρχονται καραβιές. Δεν μπορεί η πατρίδα να ζήσει τα δικά της παιδιά. Πόσω μάλλον να  ταΐσει και άλλο κόσμο. Δεν θα τους έδιωχνα με τις κλοτσιές».

Πρόεδρος: Στη Χρυσή Αυγή έχετε ακούσει εάν άλλοι τους λένε αποβράσματα ή σκουπίδια;

Κατηγορούμενος: Υπερβολές.

"Μου άρεσε η γραμματοσειρά" ανέφερε για το ναζιστικό τατουάζ ο Ηλιόπουλος

Ερωτηθείς για το ναζιστικό τατουάζ που έγραφε “sieg heil", ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος ισχυρίστηκε:

«Μόλις δημοσιεύθηκε η φωτογραφία μου το έβγαλα. Μου άρεσε η γραμματοσειρά, αν το βλέπατε δεν θα καταλαβαίνετε τι λέει. Ήταν στα γότθικα, “ζήτω η νίκη” στα γερμανικά. Μπορεί να χαρακτηριστεί γερμανικό, αλλά δηλώνω Έλληνας εθνικιστής και δεν έχω καμία σχέση με τον εθνικοσοσιαλισμό".

Στην απολογία του ο πρώην βουλευτής Πολύβιος Ζησιμόπουλος ανέφερε ότι ήταν σε ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα και ότι δεν έχει εμπλακεί σε έκνομες ενέργειες.

«Εντάχθηκα στην Χρυσή Αυγή τον Σεπτέμβριο του 2011. Με εξέφραζε ο χώρος ιδεολογικά. Ήμουν με τον Ηλία Κασιδιάρη στον στρατό, μου έκανε ο Ηλίας πρόταση να κατέβω υποψήφιος. Είχα γνωρίσει τους Μιχαλολιάκο, Μίχο, Γρέγο».

Σε ερώτηση της προέδρου εάν είδε το καταστατικό ο Π. Ζησιμόπουλος απάντησε ότι είδε αυτό που κατατέθηκε το 2012.

Πρόεδρος: Τη βουλευτική ιδιότητα τη θεωρείτε τίτλο τιμής ή όχι;

Ζησιμόπουλος: Μάλιστα.

Πρόεδρος: Έτσι το θεωρούσαν και οι υπόλοιποι εκλογέντες;

Ζησιμόπουλος: Δεν ξέρω.

Πρόεδρος: Έχετε ακούσει κάποιον να μιλάει απαξιωτικά για αυτήν;

Ζησιμόπουλος: Όχι.

Πρόεδρος: Υπάρχουν δηλώσεις και του Μιχαλολιάκου να απαξιώνει τη βουλευτική ιδιότητα ( «νιώθουμε σιχασιά, αηδία», Σεπτέμβρης 2011)

Ζησιμόπουλος: Δεν το έχω ακούσει.

Ως προς τη δήλωση που είχε κάνει στο παρελθόν ότι «είμαστε ναζί, δεν είμαστε κλέφτες» ο κατηγορούμενος απάντησε στην πρόεδρο του δικαστηρίου:

"Πείτε μας όπως θέλετε, αλλά κλέφτες δεν είμαστε. Υπό αυτή την έννοια το είπα".

"Η Χρυσή Αυγή ιδεολογικά δεν έχει καμία σχέση με τον ναζισμό. Είναι λαϊκός εθνικισμός. Όποιος τον ταυτίζει κάνει λάθος" συμπλήρωσε σε άλλο σημείο της απολογίας του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-10-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά