Logo

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 9,5 ετών και στη φυλακή 68χρονος που βίασε την ανάπηρη κόρη του



 
 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης καταδίκασε σε  συνολική κάθειρξη 9,5 ετών έναν 68χρονο που φέρεται να ασέλγησε στην 40χρονη κόρη του, η οποία πάσχει από βαριά νοητική στέρηση.

Η Δικαιοσύνη άρχισε να διερευνά την υπόθεση με αφορμή καταγγελία που έκανε στις διωκτικές αρχές η σύζυγος του κατηγορούμενου, όταν αντίκρισε τον 68χρονο να βιάζει την ανήμπορη να αντιδράσει κόρη τους.

Οι καταγγελλόμενες πράξεις, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν ιατροδικαστικά, έγιναν σε χωριό της Πέλλας, μέσα στο σπίτι όπου ζούσε ο κατηγορούμενος συνταξιούχος, ενώ στο διπλανό δωμάτιο βρίσκονταν τα ανήλικα εγγόνια του, τέκνα της δεύτερης κόρης του.

Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις εις βάρος του αποδιδόμενες πράξεις, κάνοντας λόγο για κατασκευασμένες κατηγορίες, χωρίς όμως να μπορέσει να πείσει δικαστές και ενόρκους, που τον έκριναν ένοχο, χωρίς ελαφρυντικό, για κατάχρηση σε ασέλγεια ανίκανου προς αντίσταση ατόμου και αιμομιξία.

Μάλιστα, οι πράξεις αυτές συνέβησαν κατ' εξακολούθηση, καθώς από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι είχαν επαναληφθεί σε προγενέστερο χρονικό διάστημα.

Μετά την καταδικαστική ετυμηγορία το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, με συνέπεια, ο 68χρονος να επιστρέψει στις φυλακές όπου κρατείται από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν και συνελήφθη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-10-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά