Logo

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογείται ο Ηλίας Κασιδιάρης - Κατασκευασμένη η κατηγορία, υποστηρίζει [φωτο]



 
 

Για κατηγορία «κατασκευασμένη από πολιτικούς κύκλους» έκανε λόγο ο Ηλίας Κασιδιάρης, αναφερόμενος στο αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, κατά την έναρξη της απολογίας του την Τετάρτη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εκδιάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

 «Δεν είναι προσωπική άποψη, τεκμηριώνεται από ντοκουμέντα», υποστήριξε ο πρώην βουλευτής ,ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κατηγορία της οπλοκατοχής, λέγοντας:  «Στόχος να προφυλακιστώ για να μην παράγω πολιτική. Είναι ένα πρωτοφανές αδιανόητο έγκλημα. Ακόμα και οι πολιτικοί αντίπαλοι, με τους οποίους έχουμε έρθει σε αντιπαράθεση, το είπαν. Κατείχα νόμιμη άδεια από ήταν αστυνομία».

Για τα άρθρα του στα οποία γίνεται αναφορά στον Χίτλερ καθώς και για το τατουάζ στο χέρι του είπε: «Δεν θα σχολιάσω άρθρα που αποτελούν ιστορική κριτική και κινούνται στα πλαίσια της νόμιμοτητας. Υπάρχει ελευθερία έκφρασης. Ξεκάθαρα είμαι αντίθετος και καταδικάζω οποιαδήποτε πράξη βίας και εγκλήματα πολέμου».

Σχετικά με την  ομοιόμορφη ενδυμασία, είπε:«Έχω καταθέσει και φωτογραφία του Ηλ. Παναγιώταρου που είναι σε συγκέντρωση με μαγιό. Ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να έρθει όπως θέλει. Εγώ έλεγα ότι είναι καλό να φοράτε το μπλουζάκι του κόμματος αλλά αυτό δεν ήταν υποχρεωση. Δεν υπήρχε εντολή για τίποτα στο κόμμα».

Πρόεδρος: Στο Μελιγαλά που κυκλοφορούν άτομα ως άγημα με συγκεκριμένη ενδυμασία;

Κασιδιάρης: Βαδίζοντας προς το μνημείο είδα μια εικόνα των συγκεντρωμένων που δεν μου έκανε καλή εντύπωση. Είναι χώρος μνήμης και δεν μπορούμε να είμαστε σαν να πηγαίνουν σε πικ νικ. Τότε είχα φαεινή ιδέα και το έχω μετανιώσει να πάμε με βηματισμό και όποιος ήταν εκεί ακολούθησε. Οι άνθρωποι το προσπάθησαν αλλά δεν το κατάφερα.

Πρόεδρος: Μια χαρά φαίνεται να κάνουν βηματισμό...

Κασιδιάρης: Είχα τη φαεινή ιδέα αλλά ήταν παντελώς ασύντακτοι. Αν ήξερα ότι θα πάρει τόση δημοσιότητα...

Πρόεδρος: Βέβαια οι φασαρίες που ακολούθησαν μετά, οι διαπληκτισμοί, δεν βοήθησαν να τιμήσουν τους νεκρούς...

Κασιδιάρης: Υπήρξε μία έντονη λεκτική αντιπαράθεση με το δήμαρχο Μελιγαλά, που λύθηκε μετά. Πήρα το λόγο και έβαλα τα πράγματα στην κανονική τους βάση.

Σε ερώτηση σχετική με τη δολοφονία Φύσσα, ο Κασιδιάρης απάντησε: «Καταδικάζω αυτό το έγκλημα δύο φορές. Εκτός του ότι χάθηκε ένας συμπολίτης μας, δόθηκε και το έναυσμα για να χτυπηθεί με παράνομο τρόπο ένα κόμμα».

Μετά από 2,5 χρόνια υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής στο ακροατήριο

Η δίκη διεξάγεται στο Εφετείο της Αθήνας και μέσα στο ακροατήριο  βρίσκονται, περίπου, 30 άτομα που κάθονται στην πλευρά των υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η  πρώτη φορά που υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής έχουν έρθει στην ακροαματική διαδικασία μετά τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί το Φεβρουάριο του 2017, δηλαδή πριν δυόμιση χρόνια.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο έχουν συγκεντρωθεί μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, τα οποία διαμαρτύρονται για τη δράση της Χρυσής Αυγής, ενώ ενημερώνουν τους πολίτες για την απολογία Κασιδιάρη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-10-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά