Logo

Μπαρμπαρούσης: Έχουν δαιμονοποιήσει τον Χίτλερ. Εμένα μου αρέσει ο χαιρετισμός αυτός



 
 

Αντιφατικές απαντήσεις ως προς το ναζιστικό χαιρετισμό από στελέχη της Χρυσής Αυγής, έδωσαν οι πρώην βουλευτές του κόμματος Ηλίας Παναγιώταρος και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης στις απολογίες τους σήμερα στη δίκη για τις έκνομες ενέργειες της οργάνωσης.

Ενώ ο Ηλ. Παναγιώταρος υποστήριξε ότι υπήρχε απαγόρευση χαιρετισμών τύπου Χίτλερ, ο Κ. Μπαρμπαρούσης υπεραμύνθηκε των ναζιστικών χαιρετισμών λέγοντας ότι του αρέσει!

Πρώτος απολογήθηκε ο Κ. Μπαρμπαρούσης ο οποίος ερωτηθείς για το ναζιστικό χαιρετισμό και τους μαιάνδρους, ο πρώην βουλευτής υποστήριξε ότι η Βουλή είναι γεμάτη σβάστιγκες στο πάτωμα. Ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Αν τους πειράζουν αυτά τα ναζιστικά που λένε για τη σβάστιγκα που είναι ελληνικό σύμβολο, να κόψουν την λαμπαδιοδρομία στους Ολυμπιακούς αγώνες γιατί έγινε πρώτη φορά το 36 στο Βερολίνο.

Χαιρετάω κανονικά. Απλώς χαιρετάω. Δηλαδή αν χαιρετούσα έτσι (σ.σ. κάνει κίνηση) θα ήμουν από τη Μύκονο; Ο χαιρετισμός είναι γλώσσα του σώματος. Το δεξιά είναι το θετικό, το αριστερά το αρνητικό. Ο Χιτλερ εμπνεύστηκε από εμάς. Πως θα χαιρετίσεις τη σημαία ή ένα τιμώμενο πρόσωπο;

Έχουν δαιμονοποιήσει τον Χίτλερ. Εμένα μου αρέσει ο χαιρετισμός αυτός, έχει καλή ενέργεια».

Λίγο αργότερα, ο Ηλίας Παναγιώταρος πήρε ξεκάθαρα απόσταση από τον συγκατηγορούμενο του, υποστηρίζοντας ότι υπήρχε στο κόμμα απαγόρευση χαιρετισμών τύπου Χίτλερ.

«Απαγορευόταν αυτό. Όποτε βλέπαμε κάτι τέτοιο λέγαμε «κατέβασε το χέρι κάτω». Δεν επιτρεπόταν» υποστήριξε, "αδείαζοντας" τον Κωστναντινο Μπαραμπαρούση που λίγα λεπτά νωρίτερα είχε υποστήριξε ότι του αρέσει ο ναζιστικός χαιρετισμός...

Πάντως, και οι δύο πρώην βουλευτές συμφώνησαν σε ένα, ακολουθώντας την απολογητική γραμμή όλων των κατηγορουμένων. Αρνήθηκαν την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος δήλωσε άσχετος από κάθε έκνομη ενέργεια αποδίδεται στην Χρυσή Αυγή και αυτοχαρακτηρίστηκε ως «Λαϊκός εθνικιστής και Χριστιανός Ορθόδοξος».

Αναφερόμενος στα γεγονότα της νύχτας κατά την οποία δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, είπε ότι προετοιμαζόταν διανομή τροφίμων από τη ΧΑ, ενώ άλλοι κατηγορούμενοι στη δίκη έχουν μιλήσει για προετοιμασία ομιλίας του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ο κατηγορούμενος  υποστήριξε ότι τον Ρουπακιά, τον Καζαντζόγλου και τους εμπλεκόμενους στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τους γνώρισε μετά το μοιραίο βράδυ. «Το επόμενο πρωί έμαθα για το περιστατικό. Μου είπαν για ποδοσφαιρικό γεγονός. Έμαθα τα ονόματα. Εκεί άκουσα το όνομα Ρουπακιάς και ότι είναι στα γραφεία της Νίκαιας. Κάποια στιγμη μαθεύτηκε ποιος είναι αυτός. Στην πορεία μαθαίναμε ονόματα, όπως όλοι» υποστήριξε.

Και συμπλήρωσε:

«Όποιον εμπλέκονταν τον διαγράψαμε χωρίς εξηγήσεις! Μιλάμε για φόνο, όχι απλή εξύβριση. Τον Πατέλη δεν τον ξαναείδαμε. Εκείνη την ημέρα κλείσαμε τα πάντα. Τους έδιωξε όλους».
Όταν του επισημάνθηκε ότι ο "πυρηνάρχης" της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης απολογούμενος είπε πως δεν αντιμετώπισε πρόβλημα με την Χρυσή Αυγή και δεν τον έδιωξε κανείς, αλλά και ο Ν. Μίχος που ανέφερε πως ζήτησε διαγραφές και δεν έγιναν, ο Ηλ. Παναγιώταρος επέμεινε στη θέση του, μη μπορώντας να εξηγήσει τις απολογίες των συγκατηγορουμένων του.

Σε άλλο σημείο της απολογίας του αρνήθηκε την ύπαρξη στρατιωτικής δομής της οργάνωσης. «Μακάρι να είχε γιατί ο μόνος σοβαρός θεσμός είναι ο στρατός. Δείτε τι συμβαίνει σε σεισμούς και καταποντισμούς. Μόνο ο στρατός λειτουργεί» είπε.

Ως προς τις στολές που φορούσαν, ανέφερε ότι του αρέσουν τα στρατιωτικά ρούχα αλλά αυτό δεν αφορά την οργάνωση του κόμματος. «Ο καθένας ντύνεται όπως θέλει» είπε και επέδειξε μία φωτογραφία που είχε πάει με μαγιό σε συγκέντρωση.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους χαρακτηρισμούς «σκουπίδια και υπάνθρωποι» για τους αλλοδαπούς, ο κατηγορούμενος τήρησε την ίδια γραμμή με τους υπόλοιπους βουλευτές λέγοντας ότι «υπάνθρωποι είναι όσοι κάνουν παράνομες πράξεις, είτε είναι Έλληνες, είτε αλλοδαποί».

Ως προς τη δράση της Χρυσής Αυγής στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και τη δήλωση ότι «Οι λακέδες του ΠΑΜΕ θα εξαφανιστούν. Το απόστημα θα σπάσει...», απάντησε:
«Μας κάλεσαν να καθαρίσουμε την κόπρο  του Αυγεία. Να ιδρύσουμε ένα καινούργιο σωματείο. Δηλαδή όταν ο κύριος Πολάκης είπε σας τρώω για πρωινο τι εννοούσε; Είναι πολιτική ορολογία. Η δικογραφία είναι τερατούργημα».

Ερωτηθείς αν στα συσσίτια της Χρυσής Αυγής ερχόντουσαν αλλοδαποί, εξερράγη λέγοντας: «Έλληνες. Αυτούς τους ταΐζουν τόσες ΜΚΟ. Είναι χορτάτοι. Ο Έλληνας πεινάει σήμερα κυρία Πρόεδρε».

Από την πλευρά του ο Κ. Μπαρμπαρούσης υποστήριξε ότι υπάρχει «λαθρομετανάστευση, κατευθυνόμενη από ξένα κέντρα εισβολή στην πατρίδα μας και έτσι πρέπει να το εκλάβουμε». Ωστόσο, υποστήριξε πως δεν μπορεί να τον χαρακτηρίσει κανείς ρατσιστή γιατί έχει παντρευτεί δυο φορές αλλοδαπές.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-10-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά