Logo

Ένωση Εισαγγελέων: Ανακρίβειες τα περί "ήδη κατηγορούμενων" εισαγγελέων για τη Novartis



 
 

Ανακριβή χαρακτηρίζει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, τα δημοσιεύματα των Μέσων  Μαζικής Ενημέρωσης που χαρακτηρίζουν ως «ήδη κατηγορουμένους» τους Εισαγγελείς κατά της Διαφθορας, υιοθετώντας ουσιαστικά σχετική δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Αφορμή για τη δήλωση του κ. Στουρνάρα περί "ήδη κατηγορουμένων" που υιοθέτησε μερίδα των media, αποτέλεσε η αναφορά των τριών Εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς ότι ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος για την υπόθεση της Novartis Ν. Μανιαδάκης απειλήθηκε από τον κεντρικό τραπεζίτη.

Στην χθεσινή γραπτή του απάντηση ο κ. Στουρνάρας σχετικά με την καταγγελία των εισαγγελέων, ανέφερε: “Το έγγραφο των τριών, ήδη κατηγορουμένων, εισαγγελέων που είδε σήμερα (σ.σ. χθες, Πέμπτη 24 Οκτωβρίου) το φως της δημοσιότητας, μόνον θυμηδία προκαλεί".

Στον κ. Στουρνάρα απάντησε σήμερα, χωρίς όμως να τον κατονομάζει, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος η οποία όπως τονίζει:

«εναντιώνεται στα δημοσιεύματα που χαρακτηρίζουν εισαγγελικούς λειτουργούς ως «ήδη κατηγορουμένους» για πράξεις ή παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι την ιδιότητα του κατηγορουμένου αποκτά μόνο εκείνος κατά του οποίου ο εισαγγελέας άσκησε ρητά την ποινική δίωξη ή εκείνος στον οποίο αποδίδεται αξιόποινη πράξη κατά το στάδιο της ανάκρισης».

Και συμπληρώνει η διοίκηση της Ένωσης Εισαγγελέων:

«Τέτοιου είδους ανακριβείς χαρακτηρισμοί δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις και βλάπτουν την απονομή της δικαιοσύνης».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-10-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά