Logo

Creta Farms: Αίτηση υπαγωγής στον Πτωχευτικό Κώδικα



 
 

Αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 106α του Πτωχευτικού Κώδικα κατέθεσε χθες, Παρασκευή, η προσωρινή διοίκηση της Creta Farms προκειμένου η αλλαντοβιομηχανία να προστατευθεί από τους πιστωτές της και ειδικότερα από τους προμηθευτές της, στους οποίους οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεπερνούν τα 14 εκατομμύρια ευρώ.

Το αίτημα υποβλήθηκε στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου το οποίο αν αποδεχθεί το αίτημα, τότε η προστασία παρέχεται μέχρι την κατάθεση συμφωνίας εξυγίανσης της εταιρείας βάσει του άρθρου 106δ και σε κάθε περίπτωση για τέσσερις μήνες το πολύ από την έκδοση της σχετικής δικαστικής απόφασης.

Με τον τρόπο αυτό θα μπλοκάρουν τις 117 διαταγές πληρωμής που έχουν εκδοθεί από προμηθευτές.

Η τοποθέτηση προσωρινής διοίκησης και η απομάκρυνση του μέχρι πρότινος επικεφαλής της εταιρείας Μ. Δομαζάκη, είχε ως αποτέλεσμα να δώσουν οι πιστώτριες τράπεζες το "πράσινο φως" για την υποβολή του αιτήματος υπαγωγής στο άρθρο 106α.

Αξίζει να σημειωθεί πως, βάσει του ισχύοντος Πτωχευτικού Κώδικα, εάν το αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 106α υποβληθεί χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία εξυγίανσης, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Creta Farms, απαιτείται η συναίνεση πιστωτών που εκπροσωπούν ποσοστό τουλάχιστον 20% του συνόλου των απαιτήσεων κατά της εταιρείας.

Και εισαγγελική έρευνα

Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα μετά από μήνυση που κατέθεσε ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης για τα όσα συνέβησαν στη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας στις 23 και 26 Σεπτεμβρίου. Ο Κ. Δομαζάκης καταγγέλλει ότι ο πρόεδρος της γενικής συνέλευσης απέκρυψε έγγραφο μετόχου και επικύρωσε ανύπαρκτη εξουσιοδότηση. Η επίμαχη εξουσιοδότηση ήταν της ταϊλανδικής τράπεζας Bank of Ayudhy.

Στο μεταξύ στις 18 Νοεμβρίου λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί σε υποψήφιους επενδυτές για την κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς για την εξαγορά της Creta Farms.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-10-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά