Logo

Έπαιρνε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του - Αθωώθηκε με το νέο Ποινικό Κώδικα!



 
 

Επί επτά ολόκληρα χρόνια ένας αγρότης από τη Μεσσάρα της Κρήτης, έπαιρνε παράνομα τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του. Και όμως το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον αθώωσε, χάρη στον Ποινικό Κώδικα που τέθηκε σε ισχύ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εφέτες αναγκάστηκαν να εφαρμόσουν τη διάταξη του Ποινικού Κώδικα που μετέτρεψε το αδίκημα από κακούργημα σε πλημμέλημα, με αποτέλεσμα να έχει παραγραφεί!

Ο αγρότης είχε πάρει πάνω από 40.000 ευρώ από τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του, καθώς έπαιρνε επί επτά χρόνια τη σύνταξη, χωρίς κανείς να ενδιαφερθεί για  τη διακοπή της.

Επί σχεδόν επτά χρόνια έπαιρνε την αγροτική σύνταξη της μητέρας του ύψους 360 ευρώ το μήνα.

Όταν διαπιστώθηκε η απάτη, σε μια προσπάθεια να δείξει καλή διαγωγή εν όψει της δίκης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων (σ.σ. και πριν ψηφιστεί ο Ποινικός Κώδικας επί ΣΥΡΙΖΑ που μετατρέπει το αδίκημα σε πλημμέλημα), εντάχθηκε σε ρύθμιση για την επιστροφή του ποσού και καταβάλει 530 ευρώ κάθε μήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ, έχει ήδη επιστρέψει 30 από τις 40 χιλιάδες ευρώ.

Στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι λάμβανε παράνομα τη σύνταξη γιατί είχε έκτακτες οικονομικές ανάγκες. Ο αγρότης είχε πάρει δάνειο για να χτίσει σπίτι. Οι γονείς του θα τον βοηθούσαν στην αποπληρωμή του δανείου. Όμως ο πατέρας του απεβίωσε και δεν μπορούσε να πληρώσει στην τράπεζα την υψηλή δόση του δανείου.

Σχολιάζοντας την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου ο δικηγόρος του Αντώνης Επιτροπάκης δήλωσε:

«Από την αρχή είχαμε πει ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερη περίπτωση. Τα χρήματα επιστρέφονται και έχει επιστραφεί το μεγαλύτερο μέρος.

Η αθώωση του ήταν μονόδρομος».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-10-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά