Logo

Energa-Hellas Power: Καταδικάστηκε ο Βασίλης Μηλιώνης για οπλοκατοχή



 
 

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας καταδίκασε σε φυλάκιση 6 μηνών και χρηματική ποινή ύψους 600 ευρώ με τριετή αναστολή τον Βασίλη Μηλιώνη, κατηγορούμενο και στην υπόθεση Energa - Hellas Power.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον εκπρόσωπο της Hellas Power για το αδίκημα της οπλοκατοχής, που αφορά ένα τέιζερ το οποίο είχε βρεθεί στην κατοχή του κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, λόγω της εμπλοκής του στο πολύκροτο σκάνδαλο.

Συγκεκριμένα, επέβαλε στον κατηγορούμενο την ίδια ποινή στην οποία είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως, τον Ιούνιο του 2018,  από το Θ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, απορρίπτοντας το αίτημά του για αναγνώριση ελαφρυντικού.

Όπως μεταδίδει το news247.gr, κατά την ακροαματική διαδικασία κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης ένας φίλος και συνεργάτης, ο οποίος υποστήριξε ότι το όπλο ήταν δώρο από ένα φίλο του Β. Μηλιώνη από το εξωτερικό, όπου, όπως ισχυρίστηκε,  πωλείται ελεύθερα στο εμπόριο.

Ο μάρτυρας, μάλιστα, είπε ότι  ο κατηγορούμενος είχε ενημερωθεί πως δεν απαιτείται άδεια για το συγκεκριμένο είδος όπλου, ενώ το τέιζερ όταν κατασχέθηκε από την αστυνομία ήταν συσκευασμένο ακόμη και δεν είχε ποτέ χρησιμοποιηθεί.

Οι ισχυρισμοί της υπεράσπισης δεν έπεισαν την εισαγγελέα της έδρας η οποία  ζήτησε την καταδίκη του Β. Μηλιώνη όπως πρωτόδικα, πρόταση που έγινε δεκτή από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή την περίοδο εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας η υπόθεση του σκανδάλου της Energa -Hellas Power. 

Ο Βασίλης Μηλιώνης  και ο έτερος βασικός "πρωταγωνιστής" της υπόθεσης, Άρης Φλώρος, ως εκπρόσωποι της Hellas Power και της Energa, αντίστοιχα, φέρονται ότι δεν κατέβαλαν στο δημόσιο,  το «χαράτσι» των ακινήτων που είσπρατταν από τους καταναλωτές πελάτες εντός του επόμενου μηνός από τη διάθεση του προϊόντος, με συνέπεια τη συσσώρευση ληξιπρόθεσμων χρεών προς τους παραγωγούς.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό  ο Β. Μηλιώνης κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για απλή συνέργεια σε υπεξαίρεση, ενώ απαλλάχθηκε από την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών, αλλά έφυγε ελεύθερος από το δικαστήριο, καθώς η έκτιση της ποινής του ανεστάλη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-10-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά