Logo

Δικάζεται ο Αρτέμης Σώρρας για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος



 
 

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών θα καθίσει στις 6 Νοεμβρίου ο πρόεδρος της "Ελλήνων Συνέλευσις" Αρτέμης Σώρρας κατηγορούμενος για απάτη κατά του Δημοσίου, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα με το οποίο θα δικαστεί μαζί με ακόμα 22 συγκατηγορούμενους του, από το 2012 μέχρι το 2016 παρέστησαν εν γνώσει τους ψευδώς σε μεγάλο αριθμό οφειλετών δημοσίου τραπεζών και ασφαλιστικών οργανισμών, ότι ο Αρτέμης Σώρρας διέθετε αμύθητη περιουσία αναφέροντας ως πηγή προελεύσεως την κληρονομιά 28 μετοχών της Τράπεζας Ανατολής. Έπαιρναν πέντε ευρώ από κάθε μέλος για την εγγραφή στην Ελλήνων Συνέλευσις, πέντε ευρώ μηνιαία συνδρομή κι από πέντε έως 200 ευρώ για την παραλαβή εξώδικης δήλωσης για διαγραφή των χρεών.

Η ζημιά στο Δημόσιο εκτιμάται πως υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έφθασαν τις 348.590 ευρώ, ενώ αυτές στο ΙΚΑ ξεπερνούν τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Ο Αρτέμης Σώρρας παραμένει προφυλακισμένος από τον Ιούνιο του 2018.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της «Ελλήνων Συνέλευσις» κάνει λόγο για πολιτική δίωξη σε βάρος του, επαναλαμβάνοντας την αρχική του θέση ότι δηλαδή είναι κάτοχος των χρημάτων τα οποία μπορούν να "σώσουν" την Ελλάδα...

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-10-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά