Logo

Ισόβια στον δράστη της δολοφονίας του φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου



 
 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου,  το Σεπτέμβριο του 2018, στο γκαράζ του σπιτιού του στο Νέο Ψυχικό.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και του επιβλήθηκε η ανώτατη προβλεπόμενη ποινή, καθώς δεν του αναγνωρίστηκε κάποιο ελαφρυντικό από το Δικαστήριο. 

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να μην αναγνωριστούν στον 57χρονο κατηγορούμενο τα ελαφρυντικά που ζήτησε η υπεράσπιση. Μάλιστα, στην αγόρευσή της χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο ψυχρό εγκληματία, ενώ εμφανίστηκε βέβαιη  πως είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία του φαρμακοποιού για να μην του επιστρέψει τα χρήματα που του χρωστούσε.

Χαρακτηριστικά είπε πως ο 57χρονος «από πείσμα δεν επέστρεφε στο θύμα το ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ από επιταγές που είχε υπογράψει, αν και υπήρχαν δικαστικές αποφάσεις», ενώ δεν δέχθηκε ότι ο κατηγορούμενος έπασχε από οριακή διαταραχή προσωπικότητας. 

«Παρά του ότι γνώριζε ότι ο ίδιος είχε υπογράψει τις επιταγές, αρνήθηκε να αναλάβει την υποχρέωση να καταβάλλει έστω και ένα ευρώ. Έβαλε ως στόχο στη ζωή του να τον σέρνει στα δικαστήρια για να μην πληρώσει. Όταν είδε ότι τα περιθώρια στενεύουν του γεννήθηκε η ιδέα στο μυαλό του να σκοτώσει το θύμα. 'Αφού δεν τα κατάφερα με τα δικαστήρια, θα τον σκοτώσω', είπε. Δεν είχε καμία διάθεση να συμμορφωθεί στις δικαστικές αποφάσεις», τόνισε  η εισαγγελέας.

Ο κατηγορούμενος, που έχει ομολογήσει τη δολοφονία, υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Με έπνιγε το άδικο. Πήγα  στο σπίτι, είδα να ανοίγει η πόρτα και άρχισα να πυροβολώ,  δεν θυμάμαι πόσες φορές...Ζητάω συγγνώμη από την οικογένεια. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Είμαι οικογενειάρχης.»

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-10-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά