Logo

Αμαλιάδα: Ελεύθερος ο 16χρονος που τραυμάτισε συμμαθητή του [βίντεο+φωτο]



 
 

Ελεύθερος αφέθηκε την Παρασκευή, με εντολή της εισαγγελέως Αμαλιάδας ο 16χρονος μαθητής που τραυμάτισε 15χρονο συμμαθητή του μέσα στο σχολείο.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αμαλιάδας αναμένει τα συμπεράσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης  για τον τραυματισμό του 15χρονου. προκειμένου προκειμένου να προβεί στον ορθό νομικό χαρακτηρισμό για την πράξη του ανήλικου και την άσκηση σχετικής δίωξης σε βάρος του μέσα στις προσεχείς ημέρες. 

Η ιατροδικαστική έκθεση δεν αποκλείεται να είναι έτοιμη την προσεχή Δευτέρα. 

Μαχαίρι ή ανοιχτήρι - πολυεργαλείο; 

Ο 16χρονος φέρεται να υποστηρίζει ότι τραυμάτισε τον 15χρονο χρησιμοποιώντας ανοιχτήρι - πολυεργαλείο και όχι μαχαίρι, με την πλευρά του θύματος να μην δέχεται αυτή την εκδοχή. 

Το ilialive.gr,  αναφέρει ότι η δικογραφία που έχει σχηματίσει  σε βάρος του 16χρονου η αστυνομία αφορά τα αδικήματα της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της παράβασης του νόμου περί όπλων. 

Το patrisnews.com αναφέρει στο ρεπορτάζ του ότι σύμφωνα με τους δικηγόρους των δύο πλευρών, δράστης και θύμα είχαν προηγούμενα για οπαδικές διαφορές, με τις οικογένειες και των δύο να θέλουν να κατευνάσουν τα πνεύματα για το καλό των παιδιών.

Ωστόσο, ο δικηγόρος Σ. Κότσιφας, που εκπροσωπεί την πλευρά του θύματος, αμφισβητεί ότι το χτύπημα έγινε με πολυεργαλείο, θεωρώντας ότι ο τραυματισμός έγινε με μαχαίρι.  Ο κ. Κότσιφας αναφερόμενος στο νομικό χαρακτηρισμό της πράξης  έκανε λόγο για «απόπειρα ανθρωποκτονίας», συμπληρώνοντας, πάντως πως και η οικογένεια του θύματος αναμένει το ιατροδικαστικό πόρισμα. 

Σημειώνεται, ότι έχουν καταγραφεί σε βίντεo πλάνα από το χώρο του 1ου ΓΕΛ Αμαλιάδας,  λίγο μετά το αιματηρό περιστατικό με θύμα το 15χρονο μαθητή. Το θύμα μεταφέρθηκε γρήγορα από συμμαθητές του στο χώρο των τουαλετών για να ξεπλύνει τις πληγές και να σκουπίσει το αίμα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-11-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά