Logo

Αναβλήθηκε η δίκη του Π. Ψωμιάδη για την επίθεση κατά του Γ. Μπουτάρη



 
 

Αναβλήθηκε για τις 20 Φεβρουαρίου 2020 η δίκη του πρώην βουλευτή και πρώην περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και ακόμα 11 κατηγορουμένων για την επίθεση σε βάρος του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, στη διάρκεια της εκδήλωσης μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων τον Μάιο του 2018.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κατηγορείται για εξύβριση λόγω και έργω, αλλά και για προτροπή σε διάπραξη πλημμελήματος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να αναφέρθηκε στον Γ. Μπουτάρη με μειωτικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, προτρέποντας τους φυσικούς δράστες να κινηθούν εναντίον του τέως δημάρχου.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι διώκονται κατά περίπτωση για διαταραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και εξύβριση λόγω και έργω.

Το Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ανέβαλε τη δίκη μετά από αίτημα δύο κατηγορουμένων που επικαλέστηκαν κολλήματα των συνηγόρων τους.

Στην αίθουσα εμφανίστηκε και ο παθών τέως δήμαρχος Γ. Μπουτάρης που δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής.

Ας σημειωθεί πως η δικογραφία σε βάρος των 12 κατηγορουμένων σχηματίστηκε μετά από προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, κατά την οποία εξετάστηκε μεταξυ άλλων βιντεοληπτικό υλικό από την επίθεση.

Για την ίδια επίθεση, είχαν συλληφθεί τέσσερα άτομα κατά την αυτόφωρη διαδικασία, τρία από τα οποία έχουν ήδη καταδικαστεί, ενώ το τέταρτο παραπέμφθηκε να δικαστεί σε Δικαστήριο Ανηλίκων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-11-2019 από directNEWS.gr

 

 


Τελευταία Δικαστικά