Logo

"Έσπασαν" τα ισόβια για παιδοκτόνο αστυνομικό



 
 

Ποινή κάθειρξης 15 ετών επέβαλε σε δεύτερο βαθμό το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης στον αστυνομικό που είχε στραγγαλίσει τον Ιούνιο του 2015 το επτάχρονο κοριτσάκι του, "σπάζοντας" τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε στις 9 Ιουνίου 2015, όταν ο δράστης, ο οποίος υπηρετούσε στα ΜΑΤ, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Άμεση Δράση και ανέφερε ότι σκότωσε το παιδί του, μέσα στο σπίτι της οικογένειας στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Ο παιδοκτόνος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη σε πρώτο βαθμό για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Όμως το Εφετείο αν και τον καταδίκασε για την ίδια πράξη, «έσπασε» τα ισόβια, καθώς του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του «σύννομου βίου» πριν την τέλεση της πράξης. Πάντως, του επέβαλαν την ανώτερη ποινή που προβλέπεται από το νόμο, μετά την αναγνώριση του ελαφρυντικού...

Στην απολογία του ο αστυνομικός εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του.

Πάντως, το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό περί μειωμένου καταλογισμού, λόγω ψυχικής διαταραχής, που προέβαλε η υπεράσπισή του.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης επέστρεψε στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού όπου κρατείται τα τελευταία 4,5 χρόνια για να εκτίσει τον υπόλοιπο της ποινής του.

Τραγική φιγούρα στο δικαστήριο η σύζυγος του, η οποία μεγαλώνει τώρα μόνη της το δεύτερο κοριτσάκι που έχει αποκτήσει με τον κρατούμενο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-11-2019 από directNEWS.gr

>


Τελευταία Δικαστικά