Logo

«Όχι» του ΣτΕ σε υπάλληλο δήμου που ζητούσε να επιστρέψει στο πόστο της αν και καταδικάστηκε για υπεξαίρεση



 
 

Υπάλληλος δήμου νησιού που καταδικάστηκε αμετάκλητα για κατάχρηση προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας διεκδικώντας την επιστροφή της στην εργασία της από την οποία απολύθηκε γιατί είχε αδειάσει το ταμείο της υπηρεσίας της. 

Συγκεκριμένα, η δημοτική υπάλληλος, που καταδικάστηκε αμετάκλητα από την ποινική Δικαιοσύνη σε κάθειρξη 14 ετών για υπεξαίρεση ποσού 579.888 ευρώ από το ταμείο της υπηρεσίας της, επικαλέστηκε ως επιχειρήματα τον θάνατο του συζύγου της καθώς και προβλήματα υγείας τόσο δικά της όσο και της μητέρας της. 

Η προσφεύγουσα αναφορικά με την κατηγορία για την οποία απολύθηκε από τη δουλειά της υποστήριξε ότι την παρέσυρε στην διάπραξη του αδικήματος η συγκατηγορουμένη της, ηθικός αυτουργός της υπεξαίρεσης..

Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή της με το σκεπτικό ότι οι λόγοι που επικαλείται δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την πράξη της λόγω της αυξημένης ευθύνης που είχε λόγω της θέσης της ταμία.

Στην απόφαση, μάλιστα, επισημαινεται ότι η οριστική απόλυση που της επιβλήθηκε από το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο είναι η προσήκουσα για την πράξη της ποινή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-11-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά