Logo

Κατέθεσε ο Π. Πικραμμένος για την υπόθεση Novartis



 
 

Επί μιάμιση ώρα κατέθεσε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμμένος στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τις τυχόν ευθύνες στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Novartis.

Ο κ. Πικραμμένος με την ιδιότητα του πρώην Πρωθυπουργού, περιλαμβανόταν μεταξύ των δέκα πολιτικών προσώπων που το όνομα τους είχε εμπλακεί στην υπόθεση.

Όμως η δικογραφία προς το μέρος που τον αφορά τέθηκε στο αρχείο από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, καθώς δεν προέκυψε κανένα στοιχείο εις βάρος του.

Ο ίδιος μιλώντας στη Βουλή είχε χαρακτηρίσει "μυθιστορηματικές" τις κατηγορίες.

«Από τη μελέτη της υποθέσεως και τη στοιχειώδη γνώση των αρχών του νομικού μας πολιτισμού, είναι πρόδηλο ότι οι μυθιστορηματικές κατηγορίες που μου αποδίδονται δεν συνιστούν βάσιμες ενδείξεις, αλλά ούτε και επαρκή στοιχεία για να αμφισβητείται η ηθική ακεραιότητα και να σπιλώνεται βάναυσα η προσωπικότητα ενός ανθρώπου που προσέφερε πάνω από 40 χρόνια στη Δικαιοσύνη» είχε αναφέρει.

Ο κ.. Πικραμμένος είναι ο τελευταίος μάρτυρας σε αυτή τη φάση της προκαταρκτικής εξέτασης. Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσουν οι Εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, οι τυχόν ευθύνες των οποίων διερευνώνται από τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη.

Για την ίδια υπόθεση ως προς το σκέλος των τυχόν ευθυνών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλοιυ, έχει ξεκινήσει τις εργασίες της προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-11-2019 από directNEWS.gr

 

 


Τελευταία Δικαστικά