Logo

Τον Ιανουάριο η δίκη για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα



 
 

Στις 24 Ιανουαρίου 2020 προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στο Β'  Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας η υπόθεση με τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής,  το Νοέμβριο του 2017, κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 24 πολίτες.

Στο εδώλιο έχουν παραπεμφθεί συνολικά 21 άτομα που αντιμετωπίζουν τα πλημμελήματα  της πλημμύρας από αμέλεια, της ανθρωποκτονίας διά παραλείψεως τελεσθείσας κατά συρροή, της σωματικής βλάβης διά παραλείψεως από υπόχρεο κατά συρροή και της παράβασης διά παραλείψεως.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι η τότε περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου, και οι δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας και Μεγαρέων.

Σε ανακοίνωσή του ο ποινικολόγος και εκπρόσωπος της πολιτικής αγωής, Αλέξης Κούγιας, αναφέρει για την εξέλιξη της υπόθεσης: 

«24/1/2020 προσδιορίστηκε να εκδικαστεί, μετά την μετατροπή των αδικημάτων σε πλημμελήματα με τον νέο Ποινικό Κώδικα,στο Β΄ Τριμελές Πλημμελημάτων Αθηνών η δίκη για τους 24 νεκρούς και τις τεράστιες υλικές καταστροφές της Μάνδρας.

Όπως είναι γνωστό, το δικηγορικό μας γραφείο έχει αναλάβει το βήμα της πολιτικής αγωγής για τους συγγενείς 8 εκ των θυμάτων και ο επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξιος Κούγιας θα παραστεί προς υποστήριξη των κατηγοριών, στις οποίες επιτρέπεται από τον νέο Ποινικό Κώδικα παράσταση πολιτικής αγωγής».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-11-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά