Logo

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Εσφαλμένη η αναγνώριση ελαφρυντικού στον Κορκονέα - Αναίρεση άσκησε ο εισαγγελέας Α.Π.



 
 

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας που με την αναγνώριση ελαφρυντικού (σύννομου βίου) «έσπασε» την ποινή της ισόβιας κάθειρξης που είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως στον Επαμεινώδα Κορκονέα για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Συγκεκριμένα, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο είχε επιβάλλει κάθειρξη 13 ετών στον πρώην ειδικό φρουρό, με αποτέλεσμα να αποφυλακιστεί μία ημέρα μετά την απόφαση, καθώς είχε ήδη συμπληρώσει 11 έτη παραμονής στη φυλακή στα οποία προσμετρήθηκαν και τα μεροκάματα που είχε κάνει ως έγκλειστος. 

Ο κ. Πλιώτας, αφού μελέτησε το σκεπτικό της καθαρογραμμένης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, εντόπισε στη δευτεροβάθμια απόφαση εσφαλμένη ερμηνεία του νόμου και μη επαρκή αιτιολογία ως προς την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου στον καταδικασθέντα για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Για το λόγο αυτό προχώρησε στην άσκηση αναίρεσης, η οποία θα κριθεί από το αρμόδιο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Παγου. Στην περίπτωση που το Ανώτατο Δικαστήριο συνταχθεί με την άποψη του εισαγγελέα Α.Π., τότε ο Επ. Κορκονέας θα δικαστεί εκ νέου από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο αντιμετωπίζοντας το ενδεχόμενο να του επιβληθεί η πρωτόδικη ποινή της ισοβίου καθείρξεως. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-11-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά