Logo

Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας: Προφυλακίστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι - Δακρυγόνα και επεισόδια στα δικαστήρια



 
 

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλειας οδηγήθηκαν την Τρίτη στον ανακριτή οι δύο εκ των τριών συλληφθέντων ως μελών της Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας, 

Οι Ευάγγλος Σταθόπουλος και ο Διονύσιος Μπάκας μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους, κατά τις οποίες αρνήθηκαν τις βαρύτατες κατηγορίες που τους αποδίδονται, κρίθηκαν προφυλακιστέοι. 

Μόλις έγινε γνωστή η προφυλάκιση των δύο φερομένων ως μελών της Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας στα δικαστήρια σημειώθηκαν επεισσόδια. 

Κατά την αστυνομία,  αλληλέγγυοι που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στα δικαστήρια για να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες,  κατα την έξοδο των δύο κατηγορουμένων από το ανακριτικό γραφείο πέταξαν νερά και καφέδες σε δυνάμεις των ΥΜΕΤ, οι οποίες απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων και βομβίδες κρότου λάμψης.

Οι  Ευάγγελος Σταθόπουλος και Διονύσιος Μπάκας, φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα προσήχθησαν στις 10:30 το πρωί της Τρίτης ενώπιον του ανακριτή, συνοδευόμενοι από ισχυρή αστυνομική δύναμη. 

Οι δύο συλληφθέντες αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες όπως εκρήξεις, δυο απόπειρες ανθρωποκτονιών αστυνομικών, συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα  ληστεία κατά περίσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 41χρονος Ευάγγελος Σταθόπουλος κατά την απολογία του φέρεται να αρνηθηκε την εμπλοκή του στη ληστεία στο Χολαργό και την συμμετοχή στην οργάνωση, υποστηρίζοντας πως  το μονο στοιχείο που τον εμπλέκει στην υποθεση ειναι ένα ανώνυμο τηλεφωνημα στην Αντιτρομοκρατική που τον κατονόμαζε ως τρομοκράτη.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 45χρονου, Διονύσιου Μπάκα, Κώστας Παπαδάκης ανέφερε πως ο εντολέας του αρνείται τις κατηγορίες και περιμένει την ολοκλήρωση των ερευνών προκειμένου να επανέλθει με ολοκληρωμένο απολογητικό υπομνημα.

Ο κ. Παπαδάκης, αναλυτικότερα, δήλωσε:  «Η Αντιτρομοκρατική έχει αναγκη από επιτυχίες γιατί αυτή ειναι που παρατηρούσε επί σειρά ετών τη ναζιστική δράση της Χρυσής Αυγής μέχρι τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Σε αυτή την υποθεση ειναι πολλά τα κεράσια και μικρό το καλάθι». 

Επίσης είπε ότι ο εντολέας του αγνοούσε το περιεχόμενο των σακιδίων μέσα στα οποία βρέθηκε βαρύς οπλισμός.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η γυναίκα που είχε συλληφθεί μαζί με τους Ευάγγελο Σταθόπουλο και Διονύσιο Μπάκα έχει αφεθεί ελεύθερη και έχει παραπεμφθεί να δικαστεί στο αυτόφωρο για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος. 

Τέταρτη σύλληψη από την Αντιτρομοκρατική

Στο μεταξύ η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών της για τη σύλληψη του Δημήτριου Χατζηβασιλειάδη (φέρεται ως μέλος της οργάνωσης και αναζητείται) καθώς και για τον εντοπισμό τυχόν άλλων εμπλεκομένων στη δράση της Επαναστατικής Αυτοάμυνας προχώρησε στην προσαγωγή ενός ατόμου. 

Η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη καθώς στην κατοχή του εν λόγω ατόμου βρέθηκαν αντικείμενα που εμπίπτουν στο νόμο περί όπλων. Ο τέταρτος συλληφθείς για την υπόθεση οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-11-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά