Logo

Στις 21 Φεβρουαρίου 2020 η δίκη για τη δολοφονία του ναυτικού που βρέθηκε σε καταψύκτη διαμερίσματος στην Καλλιθέα



 
 

Για τις 21 Φεβρουαρίου 2020 αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία του 63χρονου ναυτικού, το πτώμα του οποίου βρέθηκε σε καταψύκτη διαμερίσματος στην Καλλιθέα τον Ιανουάριο του 2016.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, δύο περίπου μήνες μετά την έναρξη της δίκης, προχώρησε στην αναβολή  λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει ο πρόεδρος δικαστηρίου, το οποίο θα τον κρατήσει μακριά από τις δικαστικές αίθουσες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μετά την απόφαση για αναβολή, το δικαστήριο διέταξε αναστολή εκτέλεσης της ποινής  με περιοριστικούς όρους έως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό της δεύτερης κατηγορούμενης, η οποια  φέρεται ότι είχε φέρει σε επαφή την πρώην σύζυγο του ναυτικού με τα άτομα που θα εκτελούσαν το σχέδιο της δολοφονίας, ενώ η ίδια κρατούσε το ανήλικο παιδί του θύματος, στο μπαλκόνι, την ώρα του εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης της κατηγορούμενης, που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 18 ετών, με τους περιοριστικούς όρους της  απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δύο φορές στο ΑΤ της περιοχής της και της καταβολής εγγύησης 3.000 ευρώογ. 

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε επιβάλει ισόβια κάθειρξη στην πρώην  σύζυγο του θύματος  το πτώμα του οποίου, βρέθηκε τυχαία έναν χρόνο μετά, όταν δικαστικοί επιμελητές μπήκαν στο σπίτι για εξωστική διαδικασία.

Σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης, ο άτυχος άνδρας είχε εξαφανιστεί στις αρχές του 2015. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα της πρώην συζύγου προς τον 63χρονο ναυτικό. Η κατηγορουμένη τον καλούσε στο σπίτι που είχε νοικιάσει στην Καλλιθέα, επικαλούμενη ασθένεια του γιου τους. Όταν το θύμα μπήκε στο διαμέρισμα,  δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι, με τους δράστες να τον ακινητοποιούν, αφού προηγουμένως τον είχαν αναγκάσει να πιει ποτό στο οποίο είχαν ρίξει υπνωτικό.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-11-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά