Logo

Ποινές-μαμούθ ...280 ετών κάθειρξης σε διακινητές μεταναστών



 
 

Σε καθείρξεις που φτάνουν μέχρι και τα 280 έτη, καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, τα μέλη κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Η υπόθεση αφορά τη διακίνηση συνολικά 46 μεταναστών από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές που εντοπίστηκαν τον περασμένο Αύγουστο σε αποθήκη στην περιοχή της Σίνδου.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν οκτώ άτομα, ανάμεσα στους οποίους τρεις Μολδαβοί, τρεις Πακιστανοί, ένας Έλληνας κι ένας Ρουμάνος. Οι τρεις πρώτοι καταδικάστηκαν σε συνολική κάθειρξη 280 ετών ο καθένας για την μεταφορά των μεταναστών με δύο ΙΧ αυτοκίνητα από την Αλεξανδρούπολη προς τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, όπως προέκυψε, ο κάθε μετανάστης είχε δώσει 2.000 ευρώ για τη μεταφορά του από τα σύνορα στην Ελλάδα.

Όταν πέρασαν τα σύνορα, μεταφέρθηκαν στην αποθήκη στη Σίνδο όπου κρατήθηκαν παρά τη θέλησή τους, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Οι Πακιστανοί κατηγορούμενοι που ήταν οι «φύλακες» τους στην αποθήκη,  καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης 96 και 188 ετών.

Κάθειρξη 188 ετών επιβλήθηκε και σε 72χρονο Έλληνα κατηγορουμενος ως ο ιδιοκτήτης της αποθήκης. Ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή με την υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι απλά βοσκούσε τα ζώα του στην περιοχή. 

Σε ποινή φυλάκισης 48 ετών για απλή συνέργεια στην υπόθεση επέβαλε το δικαστήριο στον Ρουμάνο κατηγορούμενο ιδιοκτήτη ενός από τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την μεταφορά των μεταναστών.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τις πολυετείς ποινές κάθειρξης μέχρι 280 ετών που επιβλήθηκαν στους κατηγορούμενους, εκτιτέεα είναι, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, τα 20 έτη και για το Ρουμάνο τα 8 έτη.

Όλοι οδηγήθηκαν στην φυλακή όπου ήταν προφυλακισμένοι, καθώς το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα τους οι ποινές να έχουν αναστέλλουσα δύναμη μέχρι το εφετείο.

Το δικαστήριο απέρριψε και το αίτημα του 72χρονου Έλληνα να εκτίσει την ποινή του κατ' οίκον, επικαλούμενος σοβαρά προβλήματα υγείας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-11-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά