Logo

Θεσσαλονίκη: Αρχειοθετήθηκε δικογραφία για γιατρούς του Αιμορροφιλικού Κέντρου του «Ιπποκράτειου»



 
 

Αρχειοθετήθηκε με εισαγγελική διάταξη δικογραφία η οποία σχηματίστηκε μετά την ολοκλήρωση έρευνας που διενεργήθηκε με αφορμή επώνυμη  καταγγελία για κακοδιαχείριση και υπερσυνταγογράφηση στο Αιμορροφιλικό Κέντρο του "Ιπποκράτειου" Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Η καταγγελία είχε φτάσει τον Απρίλιο του 2013 στην Εισαγγελία Διαφθοράς Θεσσαλονίκης προκάλεσε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. 

Στο επίκεντρο της εισαγγελικής έρευνας βρέθηκαν τρεις γυναίκες γιατροί,  υπεύθυνες - εκείνη την περίοδο - του συγκεκριμένου Κέντρου. 

Ωστόσο, από την πολύμηνη έρευνα  δεν προέκυψαν όμως επαρκείς ενδείξεις για να κινηθεί ποινική δίωξη εναντίον των τριών καταγγελλόμενων προσώπων. 

Ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας  πραγματοποίησαν έλεγχο σε ιατρικούς φακέλους ασθενών, χωρίς όμως να διαπιστώσουν κάτι επιλήψιμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα πορίσματα που συνέταξαν κάνουν λόγο για ορθές ιατρικές πρακτικές που ακολουθούνται, όπως επίσης για ενδεδειγμένους -βάσει της διεθνούς βιβλιογραφίας- θεραπευτικούς χειρισμούς. 

Σε ανάλογα συμπεράσματα, για ανυπαρξία επιβαρυντικών στοιχείων,  κατέληξαν και οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας που διενήργησαν ελέγχους για την περιουσιακή κατάσταση και τυχόν φορολογικές παραβάσεις των εμπλεκόμενων προσώπων. 

Κατόπιν όλων αυτών ο εισαγγελέας Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Διαφθοράς, Δημήτρης Μητρουλιάς,  αποφάσισε να θέσει στο αρχείο  την υπόθεση, κάνοντας δεκτή την  πρόταση της επίκουρης εισαγγελέως διαφθοράς,  Πολυξένης Τσούλη. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-11-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά