Logo

Αθώος ο Ιωάννης Διώτης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ



 
 

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας με ομόφωνη απόφασή του κήρυξε αθώο τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και πρώην εισαγγελέα, Ιωάννη Διώτη που δικάστηκε για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. 

Το δικαστήριο  υιοθετήστε την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας η οποία τόνισε πως δεν προέκυψε η αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση του αδικήματος της απιστίας στην υπηρεσία που του αποδίδονταν.

Η εισαγγελέας στην πρότασή της επισήμανε, επίσης, ότι η  λίστα Λαγκαρντ δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί καθώς είχε αποκτηθεί παράνομα ενώ πρόσθεσε πως δεν προέκυψε βλάβη του δημοσίου.

Ο Ιωάννης Διώτης κατά την απολογία του είπε, μεταξύ άλλων:  «Δεν ήταν δυνατή η χρήση στοιχείου αυτού. Όταν ξέσπασε θόρυβος είχα κληθεί για θέματα του ΣΔΟΕ στη Βουλή το φθινόπωρο 2012. Ο θόρυβος ήταν τέτοιας λαϊκιστικής ανευθυνότητας που άκουσα από μέλη του κοινοβουλίου πως, εάν είχε αξιοποιηθεί η λίστα, δεν θα είχαμε υπογράψει μνημόνια και θα είχαμε εισπράξει 80 με 100 δισ. ευρώ. Ρωτάτε, έγινε έλεγχος; Και αν έγινε δεν θα το έλεγα ποτέ, διότι υπονομεύω τις έρευνες. Προτίμησα να ακολουθήσω νόμιμη οδό, διέταξα τον μεγαλύτερο έλεγχο καταθέσεων που έγινε ποτέ στη χώρα, σε αυτούς περιλαμβανόταν και λίστα Φαλτσιανί....Με αυτά κέρδισε το Δημόσιο...Το ωφέλησα δεν το εβλαψα».

Ως αποκατάσταση του κύρους του θεσμού της Δικαιοσύνης, χαρακτηρίζει με γραπτή του δήλωση ο πρώην εισαγγελέας και επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου με την οποία αθωώθηκε ομόφωνα για την υπόθεση της περιβόητης "λίστας Λαγκάρντ".

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-11-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά