Logo

Άρειος Πάγος: Επικύρωσε τα ισόβια για ληστεία μετά φόνου οδηγού ταξί



 
 

Επικύρωσε ο Άρειος Πάγος την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών με την οποία καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη δύο Γεωργιανοί για τη ληστεία και δολοφονία οδηγού ταξί στην Κυψέλη.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε τη δικαστική απόφαση με την οποία οι δύο Γεωργιανοί 19 και 20 ετών καταδικάσθηκαν σε ισόβια κάθειρξη και κάθειρξη 6 ετών, για την ανθρωποκτονία οδηγού ταξί με πρόθεση από κοινού και ληστεία από κοινού, ενώ τρίτος συνεργός τους διαφεύγει τη σύλληψη.

Η ληστεία μετά φόνου έγινε τα ξημερώματα στις 3-7-2011. Μετά τη νυκτερινή τους διασκέδαση στο Γκάζι, οι δράστες επιβιβάστηκαν στο ταξί που οδηγούσε το θύμα.  Όταν έφθασαν στη συμβολή των οδών Δράκου και Δοϊράνης στην Κυψέλη, επιτέθηκαν στον οδηγό του ταξί, ο οποίος αντιστάθηκε. Τότε τον χτύπησαν με αιχμηρό αντικείμενο σε διάφορα σημεία του σώματός του. Οι δράστες αφαίρεσαν τον κερματοδέκτη με τα χρήματα, τις εισπράξεις, το κινητό και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του και διέφυγαν με τα πόδια.

Ο τραυματισμένος οδηγός του ταξί διεκομίσθηκε σε νοσοκομείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή, έχοντας υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία από τα τραύματα που του προκάλεσαν οι ληστές.

Ο Άρειος Πάγος δεν τους αναγνωρίζει ούτε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας

Μετά την καταδίκη του οι δύο Γεωργιανοί άσκησαν αναίρεση κατά της εφετειακής απόφασης, αλλά ο Άρειος Πάγος απέρριψε ως αβάσιμους όλους του ισχυρισμούς τους, κρίνοντας ότι η δικαστική απόφαση δεν στερείται ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, ούτε έχει υποπέσει ούτε σε εσφαλμένη ερμηνεία και εφαρμογή ουσιαστικής ποινικής διάταξης.

Επίσης, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου δεν αναγνώρισε στους δύο καταδικασθέντες ούτε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, με το σκεπτικό ότι η ληστεία και η ανθρωποκτονία που τέλεσαν δεν "ανάγονται σε παραβατική συμπεριφορά που χαρακτηρίζει νέους μετεφηβικής ηλικίας"...

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-11-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά