Logo

Απαλλάχθηκε χάρη στο νέο Ποινικό Κώδικα ο Ν. Γεωργιάδης - Κατηγορήθηκε για ασέλγεια σε ανήλικους



 
 

Μονόδρομος για τους δικαστές ήταν η παύση της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Γεωργιάδη για το αδίκημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων που φέρεται ότι τέλεσε στη Μολδαβία.

Ο νέος Ποινικός Κώδικας οδήγησε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στην παύση της ποινικής δίωξης, κάνοντας δεκτή σχετική ένσταση του πρώην βουλευτή.

Στην αγόρευση της η Εισαγγελέας της Έδρας ανέφερε ότι ήταν «μονόδρομος» η αποδοχή της ένστασης παραγραφής, αν και η ίδια δεν το επιθυμεί...

Ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Δυστυχώς θα πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής. Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει το νόμο, ακόμα και αν προκαλείται στους πολίτες το ερώτημα πώς μπορεί με το νέο Ποινικό Κώδικα να θεωρεί ήσσονος σημασία και να παραγράφει, όλα τα πλημμελήματα ακόμα και αυτά που έχουν τελεστεί σε βάρος ανηλίκων».

Πάντως, η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε την απόρριψη δεύτερης ένστασης της υπεράσπισης του Ν. Γεωργιάδη με την οποία ζητούνταν να χαρακτηριστεί ως απαράρεκτη η ποινική δίωξη.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο πρώην βουλευτής της ΝΔ είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ για το αδίκημα της ασέλγειας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Μάλιστα οι δικαστές τον καταδίκασαν χωρίς κανένα ελαφρυντικό...

Η δήλωση του Ν. Γεωργιάδη μετά την απόφαση

Μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης με την οποία παύει η σε βάρος του ποινική δίωξη, ο πρώην βουλευτής Νίκος Γεωργιάδης δήλωσε:

«Με την απόφαση του Εφετείου Αθηνών έκλεισε - με την παύση της ποινικής δίωξης- η γνωστή υπόθεση εναντίον μου. Μια υπόθεση που κατασκευάστηκε με προφανείς πολιτικούς σκοπούς. Μια υπόθεση στην οποία είμαι απόλυτα αθώος. Ελπίζω εφεξής να μην υποστεί κανένας Έλληνας πολίτης τη μεταχείριση που δέχτηκα εγώ. Ελπίζω κανείς ποτέ να μη βιώσει την αδικία και το διασυρμό που βίωσα εγώ».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-12-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά