Logo

Θεσσαλονίκη: Μειώθηκε η ποινή 54χρονου που κακοποιούσε σεξουαλικά τη θετή κόρη του - Αναμένεται η αποφυλάκισή του



 
 

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών και 3 μηνών σε έναν 54χρονο ιδιωτικό υπάλληλο,  ο οποίος κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη κόρη της πρώην συζύγου του.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο, που εκδίκασε σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση, έκρινε ένοχο τον καταδικασθέντα για αποπλάνηση παιδιού, κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, προσβολή της αιδούς ανηλίκου, πρόσκληση στην παράνομη χρήση ναρκωτικών, ενώ  του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Ο 54χρονος κατά την απολογία του ομολόγησε τις πράξεις του λέγοντας ότι δεν μπορούσε να συγκρατήσει τις σεξουαλικές ορμές του.

Πρωτοδίκως, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε επιβάλει συνολική κάθειρξη 16 ετών στον κατηγορούμενο, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή τα 4 τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους μετά την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος, καθώς  έχει εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του και συνεπώς μπορεί να αποφυλακιστεί υπό όρους. 

 Όπως αναφέρει το grtimes.gr, από  την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι η 20χρονη (σήμερα) κοπέλα ζούσε με τους γονείς της μέχρι το 2004 ενώ φοιτούσε στη Α’ Τάξη Δημοτικού όταν αυτοί χώρισαν.  Η μητέρα της παντρεύτηκε τον κατηγορούμενο και το 2007 απέκτησαν μαζί άλλη μια κόρη. Παρά το γεγονός ότι χώρισαν το 2010, διατηρούσαν φιλικές σχέσεις και ο 54χρονος διέμενε στο σπίτι της πρώην συζύγου του. Όταν η μητέρα έλειπε σε επαγγελματικά ταξίδια άφηνε τις δύο κόρες της στη φύλαξη και στη φροντίδα του κατηγορούμενου.

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας ανέφερε ότι από το 2011 έως το 2015, μέρα παρά μέρα, ο καθ’ ομολογία δράστης πήγαινε στο δωμάτιο της θετής του κόρης, ηλικίας από 12 έως 16 ετών, και ικανοποιούσε τη σεξουαλική του επιθυμία με τις πατούσες της παθούσας. Ακόμη, της ζητούσε να του στέλνει άσεμνες φωτογραφίες μέσω facebook και από το 2013 και μετά την παρακινούσε να κάνει χρήση χασίς.

Τελικά, η κόρη αποκάλυψε τα όσα συνέβαιναν στη μητέρα της και έτσι ενημερώθηκε η αστυνομία που προχώρησε στη σύλληψη του κατηγορούμενου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-12-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά