Logo

Άρχισε η δίκη του Κώστα Πάσσαρη χωρίς τον... Πάσσαρη



 
 

Συγγνώμη δια του συνηγόρου του, ζήτησε ο Κώστας Πάσσαρης, στη δίκη του σε δεύτερο βαθμό, για επτά απόπειρες ανθρωποκτονίας και ληστείες, που ξεκίνησε σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο.

Ο διαβόητος κακοποιός δεν κάθεται στο εδώλιο, καθώς εκτίει πολυετή κάθειρξη στη Ρουμανία, με τον δικηγόρο του να εκφράζει την επιθυμία του κατηγορούμενου να έρθει να δικαστεί στην Ελλάδα, καθώς και ότι ο Πάσσαρης συνομολογεί όσα έχει διαπράξει, αλλά αρνείται και κάποιες από τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

«Αυτό που λέει είναι ''καταδικάστε με γι' αυτά που έκανα. Είναι ηθικό να καταδικαστώ. Όχι όμως γι αυτά που δεν έκανα''», ανέφερε ο συνήγορός του Ανδρέας Ταγαράκης. Ο κ. Ταγαράκης ζήτησε να αναβληθεί η εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς δεν έχει παραληφθεί επισήμως από το Υπουργείο Δικαιοσύνης η απάντηση των ρουμανικών αρχών, με την οποία συναινούν στο αίτημα του Πάσσαρη να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στην Ελλάδα.

Το δικαστήριο ωστόσο, απέρριψε το αίτημα και στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκαν οι αστυνομικοί που είχαν τραυματιστεί σοβαρά, στις 17 Φεβρουαρίου 2000, σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τον Πάσσαρη και δύο συνεργούς του στην πλατεία Βάθη.

«Θέλαμε να κάνουμε έλεγχο σε μία BMW που κινείτο ύποπτα. Καλέσαμε ενισχύσεις. Όταν πλησιάσαμε το αυτοκίνητο, ο οδηγός (Πάσσαρης) μου είπε “μη φωνάζεις, δεν είμαι εγκληματίας” και αμέσως άνοιξε την πόρτα κι έριχνε με το όπλο εναντίον μας. Ανταλλάξαμε πυροβολισμούς. Οι σφαίρες με βρήκαν στον ώμο. Από το χτύπημα, έχω κάνει έξι χειρουργεία και το χέρι μου είναι σε παράλυση», είπε ο μάρτυρας αστυνομικός, ο οποίος ανέφερε, ότι ο Πάσσαρης έριχνε στα τυφλά για να μην τον ακολουθήσει κανείς.

Το περιστατικό στην πλατεία Βάθη περιέγραψε και δεύτερος αστυνομικός, ο οποίος πυροβολήθηκε στο πόδι ψηλά, δίπλα στα γεννητικά όργανα. «Κάναμε σήμα να σταματήσουν για έλεγχο.

Ο Πάσσαρης μας έλεγε ''σας παρακαλούμε, είμαστε καλά παιδιά, δεν έχουμε κάνει τίποτα''. Την ώρα που έλεγε αυτά, ακούω τον συνάδελφό μου να φωνάζει ''όπλο''. Είχε δει τον συνοδηγό του Πάσσαρη να βγάζει όπλο. Σε 30'' έπεσαν 130 σφαίρες», είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 11 Δεκεμβρίου. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-12-2019 από directNEWS.gr πηγή:efsyn.gr


Τελευταία Δικαστικά