Logo

ΟΤΕ: Να μας αποδοθούν τα περιουσιακά στοιχεία των κατηγορούμενων



 
 

Αίτημα για απόδοση των περιουσιακών στοιχείων των 22 καταδικασθέντων στην υπόθεση της Siemens, υπέβαλε ο ΟΤΕ στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που εκδίκασε την πολύκροτη υπόθεση με τα "μαύρα ταμεία" της γερμανικής εταιρείας.

Ο ΟΤΕ που παρίσταται ως πολιτική αγωγή στην υπόθεση, υπέβαλε το αίτημα να του αποδοθούν τα κατασχεθέντα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των κατηγορουμένων, υποστηρίζοντας πως απαλλάχθηκαν λόγω παραγραφής από το αδίκημα της δωροδοκίας και όχι επειδή δεν αποδείχθηκε η τέλεσή του.

Εξάλλου, η σύζυγος του καταζητούμενου πρώην στελέχους της Siemens Χρήστου Καραβέλα, Μάρθα Καραβέλα η οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών και οδηγήθηκε στη φυλακή, ζήτησε να εκτίσει την ποινή κατ´ οίκον. Όπως τόνισαν οι συνήγοροι της, έχει το δικαίωμα αυτό, με βάση διάταξη του νέου Ποινικού Κώδικα, καθώς είναι άνω των 70 ετών.

Η Εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει σχετική απόφαση στην επόμενη συνεδρίαση την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-12-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά